Αιχμηρή ανακοίνωση κατά της ΝΔΦΚ Κομοτηνής κάνουν φοιτητικές παρατάξεις και σύλλογοι της πόλης αντιδρώντας στο αίτημα της πρώτης να λήξει η της Πρυτανείας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Η ανακοίνωση του Συντονιστικού Κατάληψης:

«Διανύοντας την 18η μέρα κατάληψης της Πρυτανείας ΔΠΘ, έρχεται στην δημοσιότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μια ανακοίνωση της φοιτητικής παράταξης ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, απαιτώντας την λήξη της κατάληψής μας, την άμεση εφαρμογή του Νόμου καθώς επίσης καλεί τους αρμόδιους φορείς να πράξουν τα δέοντα.

Μία ανακοίνωση, αισχρή, γεμάτη με ανακρίβειες και ψευδείς ισχυρισμούς (πχ ως φοιτητές γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η δήλωση μαθημάτων γίνεται αποκλειστικά από τις γραμματείες των σχολών). Δεν πέφτουμε από τα σύννεφα. Δεν μπορούμε να περιμένουμε κάτι παραπάνω από μία παράταξη που εκπροσωπεί την ίδια την κυβέρνηση μέσα στα πανεπιστήμια! Θεωρήσαμε όμως, ότι λίγα λεπτά από την ζωή μας και τον αγώνα μας για να απαντήσουμε, δεν θα είναι τεράστια σπατάλη.

Ο λόγος που έχει καταληφθεί το κτίριο της Πρυτανείας του ΔΠΘ είναι για την έκφραση της εναντίωσης μας στον νόμο-έκτρωμα Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Από την ανακοίνωση, το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι η συγκεκριμένη παράταξη στηρίζει άρρηκτα την εφαρμογή του νόμου.

Αυτό σημαίνει ότι θέλει πειθαρχικά, θέλει το ν+2, θέλει ξεκάθαρα την ιδιωτικοποίηση του Δημόσιου Πανεπιστημίου καθώς και την ένταξη της ΕΛ.ΑΣ στον χώρο του. Αυτό το πανεπιστημιακό παράρτημα της ΝΔ στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στην προάσπιση της πραγματικής ελευθερίας του ιδρύματος και αιτείται να μην αφεθούν στο έλεος της αναρχίας και της οπισθοδρόμησης, οι κόποι της γενιάς μας για ένα καλύτερο μέλλον. Θεωρούμε ότι αυτό, εκτός από αντιφατικό είναι και μία τεράστια κοροϊδία απέναντι στην φοιτητική κοινότητα.

Ταυτόχρονα η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ μιλάει για μειοψηφία ανεύθυνων, που κρατάει αιχμάλωτο το ίδρυμα εις βάρος χιλιάδων φοιτητών, ενώ όπως αποδείχθηκε από τις θέσεις που έλαβαν οι υπόλοιποι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης σχετικά με την συγκεκριμένη ανακοίνωση, φαίνεται ξεκάθαρα ποιός αποτελεί μειοψηφία.

Καθώς ζούμε σε μία κοινωνία με τεράστιες ταξικές ανισότητες, η φοιτητική κοινότητα οφείλει- και θα το κάνει- να σταθεί απέναντι στον συγκεκριμένο νόμο που υπονομεύει όχι μόνο το Δημόσιο Πανεπιστήμιο αλλά και κάθε πτυχή της ζωής μας.

Τέλος, αν η παράταξη επιζητάει ένα καλύτερο μέλλον για την γενιά μας, την καλούμε να πλαισιώσει την κατάληψη μας, να σταθεί ανάχωμα στην υπονόμευση του Δημόσιου Πανεπιστημίου, στην καταπάτηση των φοιτητικών και συλλήβδην ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς επίσης και να καταδικάσει την κρατική βία απέναντι στους αγωνιστές (όπως είδαμε στο ΑΠΘ αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα). Αυτός είναι ο αγώνας μας και είναι ΔΙΚΑΙΟΣ. Ο δικός σας;

Υ.Γ.:

Καμία ανακοίνωση δεν μας φοβίζει!

Δεν θα αφήσουμε καμία κυβέρνηση και κανένα Νόμο να παίζει με τις ζωές μας!

Είμαστε οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα.

Ούτε βήμα πίσω.

ΚΑΙ Α ΚΑΙ ΟΥ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΝΤΟΥ»

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ