Οι μεταταγμένοι καλούν τον βουλευτή Νικολόπουλο να αποσύρει ερώτησή του προς τον Υπ. Παιδείας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/03/2018 - 16:42 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ Ν. 4172/2013

 Ο ανεξάρτητος βουλευτής Ν. Αχαΐας και πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κύριος Νίκος Ι. Νικολόπουλος, κατέθεσε στην Βουλή των Ελλήνων την με αριθμό πρωτοκόλλου 3772/26-2-2018 Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με θέμα: «Αποκατάσταση μιας αδικίας οι μετατάξεις καθηγητών κοινών ειδικοτήτων από την Δευτεροβάθμια στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση» με το εξής

Μόλις υπέπεσε στην αντίληψή μας η παραπάνω ερώτηση του κυρίου βουλευτή, αποστείλαμε στις 27 Φεβρουαρίου 2018 στην προσωπική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου την παρακάτω επιστολή:

«Αξιότιμε κ. Βουλευτά

            Η επίκαιρη ερώτησή σας περί αποκατάστασης της δήθεν αδικίας των μετατάξεων, αποτελεί δυστυχώς κακέκτυπη αντιγραφή – μεταφορά της κατάπτυστης ανακοίνωσης της ΟΚΠΕ, με ανάμιξη δημοσιεύματος εφημερίδας και δηλώσεων άλλου βουλευτή αλλά και δημοσιογράφου προστάτη των λεγομένων «αμετάθετων» εκπαιδευτικών των προϋφισταμένων των μετατάξεων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.

            Σαν ερωτώντα βουλευτή και πρόεδρο κόμματος, σας ερωτάμε και εμείς με την σειρά μας, εμείς οι 3.124 μεταταγμένοι εκπαιδευτικοί, εάν κάνατε τον κόπο να συντάξετε μόνος σας την ερώτησή σας, έχοντας διαβάσει προσεκτικά την απόφαση 3404/2017 απόφαση του ΣτΕ, σαν έγκριτος νομικός που είστε και καταλήξατε στα συμπεράσματα και στις παραδοχές που περιλαμβάνονται στην ερώτησή σας ή αν σας έχει σταλεί έτοιμη από κάποιον και εσείς, το μόνο που κάνατε, ήταν αβασάνιστα να την υπογράψετε και να την καταθέσετε.

            Σας ερωτάμε αν είχατε την ευαισθησία, πριν καταθέσετε την ερώτησή σας στη βουλή, να ερευνήσετε εάν όσα περιέχονται σε αυτή,  ανταποκρίνονται στην αλήθεια ή το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να ευχαριστήσετε το κοινό σας.

            Σας ερωτάμε αν είχατε την ευθυκρισία  να διακρίνετε την ανθρωποφαγική διάθεση που κρύβεται στην ερώτηση που σας στείλανε να υπογράψετε και να καταθέσετε.

            Επειδή αμφιβάλλουμε ότι διαβάσατε την απόφαση του ΣτΕ, για την οποία θεωρείτε δεδομένο ότι ακύρωσε τις μετατάξεις ως παράνομες και αντιβαίνουσες στο κράτος δικαίου και το Σύνταγμα, σας καλούμε να διαβάσετε με προσοχή την απόφαση αυτή, αλλά και την ανακοίνωση της συντονιστικής μας επιτροπής, μετά την έκδοσή της, πριν ερωτήσετε τον Υπουργό τι προτίθεται να κάνει για να μεταφερθούν 1345 εκπαιδευτικοί μακριά από τα σπίτια τους και τους τόπους που εδώ και 5 χρόνια οργάνωσαν τις ζωές τους, όπως αναφέρετε στην ερώτησή σας.

            Σας ερωτάμε εάν έχετε ψάξει να μάθετε εάν εμείς οι 1345 εκπαιδευτικοί των κοινών ειδικοτήτων ευθυνόμαστε για κάτι ή η μόνη παράλειψη που διέγνωσε το ΣτΕ αφορά αποκλειστικά και μόνο το Υπουργείο; Εάν ευθυνόμαστε εμείς και οι οικογένειές μας και μας αξίζει να παραδοθούμε θυσία στο βωμό των αθέμιτων επιδιώξεων αυτών που σας έστειλαν έτοιμη την ερώτησή σας διότι σφάλαμε και πρέπει να πληρώσουμε.

            Πριν λοιπόν σας ζητήσουμε να αναθεωρήσετε και να αποσύρετε  την ερώτησή σας σας απευθύνουμε τα παρακάτω ερωτήματα:

1)Γνωρίζετε γιατί είναι αμετάθετοι οι συντάκτες και αποστολείς της ερώτησής σας και πόσοι είναι αυτοί;

2)Γνωρίζετε ότι το κόμμα του οποίου ήσασταν μέλος, μαζί με τα επόμενα που κυβερνούσαν κατά τα μνημονιακά χρόνια, κατήργησαν στην ουσία τους διορισμούς και κατ’ επέκταση και τις μεταθέσεις;

3)Γνωρίζετε ότι μεταταχθήκαμε με νόμιμες διαδικασίες και αιτήσεις του κράτους και δεν ήμασταν σε θέση να γνωρίζουμε την τυπική παράλειψη του Υπουργείου;

4)Γνωρίζετε ότι εδώ και 5 χρόνια όλοι μας ανελλιπώς εργαζόμαστε και προσφέρουμε το εκπαιδευτικό μας έργο αποκλειστικά στα σχολεία;

Αν όλα αυτά τα γνωρίζετε τότε είστε αδικαιολόγητος. Εκτός αν είστε πεπεισμένος ότι 3.124 εκπαιδευτικοί ήταν συνεργοί σε μία παράνομη και βρώμικη βιομηχανία μετατάξεων σε συνεργασία με υπουργικά γραφεία, που είχε ως σκοπό να βλάψει τους προϋφισταμένους «αμετάθετους» εκπαιδευτικούς.  Εάν αυτό νομίζετε τότε θα είστε άξιος της τύχης που θα έχετε στις επερχόμενες εκλογές.

Μετά τιμής

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΤΑΓΜΕΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ Ν. 4172/2013

Ολυμπία Ζαραμπούκα                             Μιχάλης Παπαδόπουλος»

 

Επειδή μέχρι και την χρονική αυτή στιγμή δεν είχαμε την τιμή να λάβουμε καμία απάντηση από τον κύριο βουλευτή, με την οποία θα μας αιτιολογούσε το περιεχόμενο της Ερώτησής του προς τον κύριο υπουργό παιδείας και κυρίως θα μας δικαιολογούσε πρώτα, πως υιοθέτησε αβασάνιστα την αστήρικτη και εσφαλμένη ερμηνεία της απόφασης με αριθμό 3404/2017 του ΣτΕ και έπειτα, εάν πραγματικά ερωτά τον υπουργό τι προτίθεται αυτός να ενεργήσει ούτως ώστε να αποκαταστήσει την «αδικία» ώστε (αυτολεξεί από την ερώτηση): «…από τη μία θα πρέπει όσοι βρίσκονται να υπηρετούν σε απομακρυσμένα γι’ αυτούς σημεία να αναπληρώσουν τον χαμένο χρόνο και από την άλλη οι συνάδελφοί τους που ήταν μέχρι τώρα ωφελημένοι να μεταφερθούν σε σημεία που θα είναι μακριά από εκεί όπου έχουν οργανώσει τη ζωή τους.».

Δηλαδή να μας εξηγήσει εάν όντως ζητά από τον υπουργό να του απαντήσει με ποιόν τρόπο θα «σφαγιάσει» υπηρεσιακώς τις ζωές και τις οικογένειες 1.345 συναδέλφων εκπαιδευτικών, οι οποίοι σε τίποτε δεν έφταιξαν, παρά μόνο πήραν μέρος σε μία διαδικασία που προβλέπονταν από νόμο του Κράτους, με έγγραφα αιτήσεων που έφεραν το εθνόσημο και δεν είχαν ιδέα, ούτε ήταν καθόλου υπεύθυνοι για την ύπαρξη του τυπικού σφάλματος που εμφιλοχώρησε στην διαδικασία των μετατάξεων.

Επίσης να μας εξηγήσει, γιατί αυτό προκύπτει από το περιεχόμενο της Ερώτησής του, εάν υιοθετεί την άποψη της Ο.Κ.Π.Ε. και των «αμετάθετων» και ως εκ τούτου αποδίδει συλλήβδην σε 3.124 εκπαιδευτικούς την ιδιότητα του συνεργού σε μία δήθεν συνομωσία και παράνομη βιομηχανία μετατάξεων που εξυφάνθηκε σε κάποιο υπουργικό γραφείο διότι ο τότε υπουργός παιδείας είχε «μηχανευτεί» να «εξυπηρετήσει» άλλους καθηγητές, ίδιων ειδικοτήτων, που υπηρετούσαν στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, δηλαδή όλους εμάς.

Εάν όντως όλα τα παραπάνω τα υιοθετεί, να μας εξηγήσει πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα και από ποια αποδεικτικά στοιχεία πείστηκε για την γνησιότητα και αλήθεια τους.

Επειδή, όσο ο κύριος βουλευτής δεν μας απαντούσε για να μας καθησυχάσει με την απόσυρση της Ερώτησής του, δεχόμασταν και δεχόμαστε ακόμα εκατοντάδες «σχόλια» αγανακτισμένων μεταταγμένων συναδέλφων, που απαιτούν από εμάς, ως εκπροσώπους τους, να κάνουμε τα πάντα, ούτως ώστε να αποσυρθεί αυτή η Ερώτηση, που βασίζεται σε αναληθή και εσφαλμένα στοιχεία και ζητά με εκδικητικό τρόπο τον υπηρεσιακό αφανισμό 1.345 εκπαιδευτικών. Για τον λόγο αυτόν αναγκαζόμαστε να δημοσιοποιήσουμε αυτή μας την επιστολή και καλούμε και δημοσίως πλέον τον κύριο βουλευτή να αποσύρει άμεσα από την Βουλή την Ερώτησή του προς τον κύριο υπουργό Παιδείας.

Έχουμε την σιγουριά ότι τελικά έστω και καθυστερημένα ο κύριος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος σαν έγκριτος νομικός που είναι και συνεπής δημοκράτης, θα αναγνωρίσει το σφάλμα και την βιασύνη, που διακρίνει την κατάθεση αυτής της Ερώτησης και αφού ερευνήσει ενδελεχώς το ζήτημα και καταλήξει σε ορθή ερμηνεία της δικαστικής απόφασης, εν τέλει προβεί στην απόσυρσή της. Διότι η αναγνώριση ενός λάθους δεν είναι ντροπή για έναν πολιτικό άνδρα. Η συνέχισή του όμως και μετά από τον εντοπισμό του, χαρακτηρίζει τον άφρονα άνθρωπο. Διότι το να κάνει κανείς λάθος είναι ανθρώπινο. Το να το παραδέχεται όμως είναι υπεράνθρωπο.

Aξιότιμε βουλευτά και πρόεδρε του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος κύριε Νικολόπουλε, αναμένουμε άμεση ανταπόκριση.

Μετά τιμής και σεβασμού

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ολυμπία Ζαραμπούκα                           Μιχάλης Παπαδόπουλος

 

 

 

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: