– Φίλης: «Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν οπωσδήποτε, σύμφωνα με τον τρόπο που έχουν υποδείξει οι ειδικοί, οι φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας και ο ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης και επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση για τις παραλείψεις που συνόδευσαν τον τον Σεπτέμβριο.  Δείτε στο τι ανέφερε για τις και τον εμβολιασμό εκπαιδευτικών.

Οι προϋποθέσεις που θα πρέπει να συνοδεύσουν το

– Με αποστάσεις στις τάξεις προϋποθέσεις που θα πρέπει να συνοδεύσουν το

– Με συνεχή δωρεάν τεστ σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

– Με κατά προτεραιότητα άνω των 50 ετών καθώς και αυτών που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες

-Με κατά προτεραιότητα γονέων, καθώς και παππούδων που διαμένουν στην ίδια στέγη με τους μαθητές.

«Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει αυτές τις προϋποθέσεις το ταχύτερο. Δεν το έπραξε επί 8 ολόκληρους μήνες. Ας το πράξει τώρα!» προσθέτει ο κ. Φίλης.

Ο Ν. Φίλης για τις πανελλήνιες 2021

Αναφέρεται, τέλος, στον σχεδιασμό για τις σημειώνοντας: «Η κυβέρνηση να εγκαταλείψει ταυτόχρονα τα σχέδιά της που έχουν αναστατώσει τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου, για αποκλεισμό χιλιάδων φετινών υποψηφίων από τα ,  με την Τράπεζα Θεμάτων και τους “κόφτες” στη .

Απαιτείται, επίσης, αναδιάρθρωση – , προτεραιότητα στο μάθημα και η αποκατάσταση της σχέσης του παιδιού και του εφήβου με το σχολείο κι όχι η αντιπαιδαγωγική και εξοντωτική πίεση για εξετάσεις. Τα παιδιά είναι ιδιαίτερα πιεσμένα από τον εγκλεισμό και τη διατάραξη της σχέσης τους με το σχολείο. Ας μην τα επιβαρύνουμε κι άλλο.

Μόνο υπό αυτούς τους όρους είναι δυνατή η ασφαλής και η επαναφορά της στοιχειώδους ηρεμίας στην εκπαίδευση».