IPAIDEIA.GR

Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αχιλλέως 37 – 41 & Μυλλέρου, 104 36 Αθήνα

τηλέφωνο: 210-5238973, fax: 210-5202798

e-mail: &

ηλεκτρον. σελ.:

πληροφορίες: Σεραφείμ Κερασιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. Ο.Λ.Τ.Ε.Ε., τηλ.: 6936-449284

Αθήνα, 29-3-2013

Αριθμ. Πρωτ.: 177

ΠΡΟΣ :

– κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, Υπουργό Παιδείας, Θ.Π.Α.

ΚΟΙΝ :

– κ. Θεόδωρο Παπαθεοδώρου, Υφυπουργό ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

– κ. Αθανάσιο Κυριαζή Γενικό Γραμματέα Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

– τις Περιφερειακές Δ/νσεις Α΄βάθμιας και Β΄βάθμιας Εκπ/σης

– τις Διευθύνσεις Β΄βάθμιας Εκπ/σης

– τους Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου

– τα Σχολεία της Τ.Ε.Ε.

– τις Ε.Λ.Τ.Ε.Ε., τα Μ.Μ.Ε.

ΘΕΜΑ: Κενά εκπαιδευτικών στα σχολεία της Τ.Ε.Ε. της Δ.Δ.Ε. Α΄ Αθήνας

Σχετ: Η με αρ. 120/27-3-2013 επιστολή της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α΄ Αθήνας προς τον Περιφ. Δ/ντή Εκπ/σης Αττικής με θέμα: «Κενά εκπαιδευτικών και ελλιπής εκπαίδευση στα σχολεία της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Α΄ Αθήνας».

Κύριε Υπουργέ,

Σας διαβιβάζουμε την ως άνω σχετική επιστολή της Ε.Λ.Τ.Ε.Ε. Α΄ Αθήνας, στην οποία περιγράφεται η δραματική κατάσταση που εξακολουθεί να υφίσταται στην μεγαλύτερη Διεύθυνση Β΄βάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας (Α΄ Αθήνας), με σοβαρότατα κενά εκπαιδευτικών ορισμένων ειδικοτήτων, που εξακολουθούν να μένουν ακάλυπτα, παρά το ότι έχουν εξαντληθεί όλες οι δυνατότητες συμπλήρωσης ωραρίου, ανάθεσης υπερωριών, διάθεσης, απόσπασης και έχουν εκλείψει πλέον και οι τελευταίες πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών.

Λίγες μόνο εβδομάδες μαθημάτων πριν από τη λήξη της σχολικής χρονιάς, φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας ότι κάποιοι μαθητές δεν θα λάβουν πτυχίο ή δεν θα προαχθούν. Τα κενά αυτά επιχειρείται να συγκαλυφθούν με αυθαίρετες και παράνομες τροποποιήσεις του πρακτικού αναθέσεων μαθημάτων, σταματώντας την διδασκαλία των μαθημάτων που διδάχθηκαν και ξεκινώντας την διδασκαλία μαθημάτων που δεν διδάχθηκαν καθόλου, όχι για να καλυφθεί η διδακτέα ύλη (πράγμα αδύνατον αυτή τη στιγμή), αλλά για να καλυφθούν στο ελάχιστο οι τυπικές και μόνο προϋποθέσεις ώστε οι μαθητές αυτοί να γίνουν δεκτοί στις εξετάσεις προαγωγής ή απόλυσης – λήψης πτυχίου.

Επιδεικνύεται λοιπόν από την Διοίκηση πλήρης αδιαφορία για το περιεχόμενο της εκπαίδευσης και επιχειρείται με τεχνάσματα της τελευταίας στιγμής, όχι να διορθώσει το πρόβλημα, αλλά να το κουκουλώσει και να το διώξει από πάνω της όπως – όπως, μετερχόμενη ακόμη και παρανόμων διαδικασιών, στις οποίες εξωθεί τους Εκπαιδευτικούς και τους Διευθυντές των σχολείων, χωρίς η ίδια να τους δίνει ρητές και έγγραφες εντολές.

Επιχειρείται δηλαδή το ΤΕΛΕΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ:

Ξεφορτώνεστε το «πτώμα» (τους μαθητές της Τ.Ε.Ε.) εκτός σχολείου, δίνοντάς τους ένα πτυχίο «μαϊμού», το οποίο δεν θα ανταποκρίνεται σε καμιά βασική γνώση και δεξιότητα, όπως αυτές προβλέπονται από τα ωρολόγια και αναλυτικά προγράμματα σπουδών.

– Τις παράνομες αποφάσεις τις έχουν λάβει οι Σύλλογοι Διδασκόντων, χωρίς έγγραφη εντολή από κανένα Υπηρεσιακό παράγοντα, οπότε εάν αναζητηθούν ευθύνες, αυτές θα επιπέσουν στην κεφαλή εκείνων που …«παρανόμησαν» με δική τους …πρωτοβουλία!

Οι «τεθλιμμένοι συγγενείς» (γονείς και κηδεμόνες) θα παρηγορηθούν ότι μπορεί τα παιδιά τους να μην έμαθαν τίποτε, αλλά πήραν «ένα χαρτί» τέλος πάντων, και δεν θα αντιδράσουν…

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για μια ακόμη φορά για τις απαράδεκτες και πρωτάκουστες αυτές μεθοδεύσεις, που δεν έχουν στόχο την επίλυση, αλλά την συγκάλυψη του προβλήματος.

Διαμαρτυρόμαστε για την πάγια πλέον και προκλητική αδιαφορία της Πολιτείας για την Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση και τους μαθητές της.

Διαμαρτυρόμαστε για την πλήρη απαξίωση της Τ.Ε.Ε. στην πράξη, παρά τις στομφώδεις εξαγγελίες σας για αναβάθμισή της, που αποδείχθηκαν για άλλη μια φορά «έπεα πτερόεντα».

Σας αποδίδουμε την ΠΛΗΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ για την κατάσταση στην οποία έχετε φέρει τα σχολεία και τους μαθητές της Δημόσιας Β΄βάθμιας Τ.Ε.Ε., για την απελπισία στην οποία έχουν περιέλθει γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί και για την έντονη μαθητική διαρροή που είναι συνέπεια των παραπάνω, και

ΔΕΝ παρακαλούμε

«για τις ενέργειές σας» αφού έτσι κι αλλιώς δεν θα κάνετε τίποτε !

Και …ζητούμε συγγνώμη για τον περισπασμό που πιθανόν να σας δημιουργήσαμε από το κυρίως έργο που έχετε αναλάβει, την …«βελτίωση της ποιότητας της Εκπαίδευσης» μέσω της «αξιολόγησης», από την οποία ασφαλώς θα προκύψει ότι για την ως άνω δραματική κατάσταση ευθύνεται ο …εκπαιδευτικός !!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της Ο.Λ.Τ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος Σεραφείμ Κερασιώτης

ο Γενικός Γραμματέας Σταμάτιος Σταματιάδης