"Να ανοίξει ο ΟΠΣΥΔ για όλους τους συναδέλφους"

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/08/2019 - 10:47 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

: Ο νόμος 4589/2019, που αφορά το νέο σύστημα μόνιμων διορισμών στην παρ.1β του άρθρο 66 σχετικά με τις μεταβατικές διατάξεις αναφέρεται ότι <<Η ισχύς των πινάκων κατάταξης υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών της γενικής εκπαίδευσης και της Ε.Α.Ε., μελών Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. που ισχύουν κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου παρατείνεται έως και την έκδοση των τελικών αξιολογικών πινάκων, εφόσον έως τις 15.7.2019 δεν έχουν εκδοθεί οι πίνακες αυτοί.>>

ΣΕΠΕ Χανίων

Ο Σύλλογός μας έχει πάρει θέση ενάντια στο νόμο του προσοντολογίου και απαιτεί το όλων των αναπληρωτών, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εκπαίδευσης, με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία.

Μέχρι σήμερα καμία ενέργεια δεν έχει γίνει με αποτέλεσμα χιλιάδες συνάδελφοι να βρίσκονται σε αβεβαιότητα. Οι συνάδελφοί μας τελούν υπό την ομηρία της ολιγωρίας της απελθούσας κυβέρνησης και της συνέχειας των πρακτικών αυτής από τη νέα διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας. Καμία ενέργεια δεν έχει γίνει για την ανάρτηση πινάκων αναπληρωτών, ούτε πινάκων διορισμών ενώ δεν γίνεται καμία συζήτηση για να ανοίξει ο προκειμένου να καταθέσουν αιτήσεις.

Η ανακοίνωση «κλειδωμένων» πινάκων τόσο στη Γενική Αγωγή όσο και στην Ειδική Αγωγή καταστρατηγεί κάθε έννοια δικαίου. Αρκετοί συνάδελφοι λόγω συνήθως τεχνικών προβλημάτων βρέθηκαν να μην έχουν καταθέσει δήλωση ενώ τόσα χρόνια δούλευαν στην εκπαίδευση. Αυτοί οι συνάδελφοι σύμφωνα με τις διαρροές του Υπουργείου για κλειδωμένους πίνακες θα μείνουν για άλλη μια χρονιά άνεργοι. Αυτό είναι πέρα για πέρα άδικο. Το Υπουργείο μετακυλίει τις ευθύνες του στον ΑΣΕΠ και το αντίστροφο, για το ζήτημα της κατάρτισης πινάκων με τελικούς αποδέκτες τους συναδέλφους μας και κατ’ επέκταση τα σχολεία καθώς εκφράζουμε έντονα την ανησυχία μας για έγκαιρη στελέχωση.

Απαιτούμε:

Να ανοίξει το σύστημα για να καταθέσουν αίτηση όλοι οι συνάδελφοι

Προσμέτρηση του Συνόλου της

ΟΠΣΥΔ: Ενημέρωση για την καρτέλα"συνολικά μόρια"αναπληρωτών

ΟΠΣΥΔ: Προϋπηρεσία και μοριοδότηση – Νέες αιτήσεις

Loading...
  • ideascentral

    europalso