Μόνιμοι διορισμοί: Απειλούνται από τις εκλογές του Μαΐου;

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/04/2019 - 09:38 | Author: Newsroom Ipaidia

| Να τοποθετηθεί το Υπουργείο Παιδείας και το για τον χρόνο έκδοσης της Προκήρυξης και το χρονοδιάγραμμα των μόνιμων στην εκπαίδευση.

Εδώ και καιρό αναμένουμε την έκδοση της από το Α.Σ.Ε.Π., για τους 4.500 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, Ε.Ε.Π. και Ε.Β.Π. στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση.

Αυτή η αναμονή έχει δώσει χώρο στο να αναπτυχθούν διάφορες φήμες σχετικά με το αν θα κοινοποιηθεί ή το πότε θα κοινοποιηθεί η Προκήρυξη για την Ειδική Αγωγή ή οι Προκηρύξεις και για την Γενική. Στο σημείο αυτό η ημερομηνία – προθεσμία 15.7.2019 παίζει το δικό της ρόλο και εντείνει τη φημολογία.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Διότι ως γνωστόν αν μέχρι τις 15.7.2019 δεν έχουν εκδοθεί νέοι Οριστικοί Αξιολογικοί Πίνακες, θα ισχύσουν οι παλαιοί με ότι αυτό συνεπάγεται.Επιπροσθέτως υπάρχουν και οι Ευρωεκλογές, οι Δημοτικές και Περιφερειακές Εκλογές της 26ης Μαΐου, οι οποίες εντείνουν τη σύγχυση για το αν και κατά πόσον είναι εφικτό να προχωρήσει η διαδικασία των 4.500 μόνιμων διορισμών, χωρίς προσκόμματα.

Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει στο χώρο της εκπαίδευσης ένα ασαφές, γεμάτο καχυποψία και εν πολλοίς εκρηκτικό κλίμα, το οποίο μπορεί να αντιστραφεί  μόνον με μια τοποθέτηση των αρμοδίων (Υπουργείου Παιδείας – Α.Σ.Ε.Π. ) επί του θέματος, προβαίνοντας  στην κοινοποίηση:

Αφενός μεν του Προγραμματισμού τους όσον αφορά στην έκδοση της (ή των Προκηρύξεων…)Αφετέρου δε του σαφούς χρονοδιαγράμματος των μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση.

Διορισμοί εκπαιδευτικών: Τα κριτήρια μοριοδότησης (ΦΕΚ)

Loading...
  • europalso   ideascentral