Τι αναφέρει το Πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας στα   – και ψηφιακών δεξιοτήτων

Αναλυτικά για την Παιδεία το Πρόγραμμα της επόμενης τετραετίας περιλαμβάνει:

Διεύρυνση της εφαρμογής του ολοήμερου σχολείου ως τις 17:30 και επέκταση εφαρμογής του διευρυμένου και ενισχυμένου ολοήμερου προγράμματος σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία σε όλη τη χώρα.

Επέκταση πρότυπων και πειραματικών σχολείων: 150 Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία μέχρι το 2027.

Αύξηση των μισθολογικών απολαβών εκπαιδευτικών, με έμφαση στους νεοδιόριστους εκπαιδευτικούς και σε στελέχη εκπαίδευσης με αυξημένες αρμοδιότητες.

Ελεύθερη επιλογή από γονέα της σχολικής μονάδας φοίτησης των μαθητών. Ανέγερση φοιτητικών εστιών για τη στέγαση 8.500 φοιτητών μέσω ΣΔΙΤ.

Ενίσχυση του θεσμού της μαθητείας και Αναβάθμιση Επαγγελματικών Λυκείων.

Επικαιροποίηση των προγραμμάτων σπουδών και αναβάθμιση των υποδομών στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας.

Επέκταση του θεσμού των Πειραματικών ΕΠΑΣ και ενιαίος τρόπος λειτουργίας των ΕΠΑΛ, όπως τα Πρότυπα ΕΠΑΛ.

Ειδικό πρόγραμμα για τον σχολικό εκφοβισμό. Εθνική στρατηγική κατά της βίας κατά των ανηλίκων.

Voucher για διεθνώς αναγνωρισμένα πιστοποιητικά γλωσσομάθειας και ψηφιακών δεξιοτήτων σε β-βάθμια και γ-βάθμια εκπαίδευση.

Διαβάθμιση, αναβάθμιση και ανωτατοποίηση της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης. Δημιουργία νέας Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών πανεπιστημιακού επιπέδου.

Αναβάθμιση υποδομών κρατικών σχολών. Τέλος οι 4 κεντρικές προτεραιότητες της Διακυβέρνησης 2023-2027 είναι:

Πρώτον, καλύτερες αμοιβές για όλους! Με ένα νέο Μισθολόγιο στο Δημόσιο και με αυξήσεις στηριγμένες στην εθνική ανάπτυξη, ώστε, σταδιακά, να καλύψουμε την απόσταση που μας χωρίζει ακόμη από τον μέσο όρο των μισθών στην Ευρώπη.

Δεύτερον, ένα αποτελεσματικό Κράτος! Μετατρέποντας σε άλματα τα μέχρι τώρα ψηφιακά μας βήματα. Οπλίζοντας τη Διοίκηση με άξια στελέχη.

Και με διαδικασίες που θα αξιολογούν, αλλά και θα επιβραβεύουν τις επιδόσεις τους. Τρίτον, αξιοπρεπή δημόσια Υγεία και περισσότερα δικαιώματα στη Νέα Γενιά! Με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους, σύγχρονα νοσοκομεία και Τμήματα Επειγόντων. Και, παράλληλα με προγράμματα προσιτής Στέγης στους νέους. Tέταρτον, μία πατρίδα ασφαλή, με το βλέμμα στο μέλλον. Ώστε, ενώ τα εθνικά σύνορα θα στέκουν απόρθητα, η Ελλάδα να δυναμώνει τη φωνή της έξω από αυτά. Σε μία καθημερινότητα που θα γίνεται όλο και πιο εύκολη και πιο «πράσινη».