Ξεκίνησε η συζήτηση στη Βουλή για τις προγραμματικές δηλώσεις – Οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην Παιδεία

Για την Παιδεία, εξήγγειλε πρόγραμμα κατάρτισης και πιστοποίησης για 100.000 υποψηφίους στον κλάδο ττης Τεχνολογίας. Είπε ότι οι διακρατικές συμφωνίες του άρθρου 28 του Συντάγματος ανοίγουν τον δρόμο για την αναγνώριση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας από το Ανώτατο Συμβούλιο Παιδείας, ανοίγοντας τον δρόμο για την αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος.

«Οι διακρατικές συμφωνίες του άρθρου 28 του Συντάγματος προσφέρουν σήμερα τη δυνατότητα να υπάρξει αναγνώριση ξένων πανεπιστημών, που θα ήθελαν να επενδύσουν στην Ελλάδα. Κάτι τέτοιο θα ξεκαθάριζε το τοπίο και θα προετοίμαζε το πεδίο για τη μεγάλη αναθεώρηση του άρθρου 16 και σε αυτό το δρόμο θα κινηθούμε άμεσα» υπογράμμισε.

Κάλεσε μάλιστα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Νίκο Ανδρουλάκη, να βρουν μαζί τους 180 βουλευτές που απαιτούνται για την αναθεώρηση και να σπάσει, επιτέλους, όπως παρατήρησε, το κρατικό μονοπώλιο.

Όπως ακόμη επισήμανε, τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία στη χώρα μας θα φτάσουν τα 180 μέχρι το 2027. Έμφαση επίσης θα δοθεί στην κτιριακή αναβάθμιση των σχολικών υποδομών, με πρόγραμμα που θα ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο, καθώς και στην προσχολική αγωγή.