Μάθημα για την πολιτική προστασία ζητούν εκπαιδευτικοί και εκπρόσωποι της Περιφέρειας Κρήτης.

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/02/2019 - 20:45 | Author: Newsroom Ipaidia

Ολοκληρώθηκαν τα σεμινάρια πολιτικής προστασίας που έγιναν σε όλη την Κρήτη με μεγάλη συμμετοχή εκπαιδευτικών που ζητούν να συνεχιστεί η συγκεκριμένη κατάρτιση με τη θέσπιση μαθήματος πολιτικής προστασίας στα σχολεία.

Την ανάγκη αυτή επισημαίνουν οι αντιπεριφερειάρχες Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Λεονταράκης και Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννης Παρασύρης. Όπως τονίζουν πρόκειται για ένα ομόθυμο αίτημα, που τυγχάνει ανταπόκρισης στην εκπαιδευτική κοινότητα και για τον λόγο αυτό σχεδιάζουν να καταθέσουν σχετικό αίτημα στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Συνολικά πραγματοποιήθηκαν επτά (7) επιμορφωτικές ημερίδες πολιτικής προστασίας για εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλες τις περιφερειακές ενότητες του νησιού με τους θεματικούς αντπεριφερειάρχες να εκφράζουν την ικανοποίηση τους για την επιτυχή διεξαγωγή των επιμορφωτικών ημερίδων με την αθρόα συμμετοχή των εκπαιδευτικών.

Τόνισαν επίσης, τη σπουδαιότητα τέτοιου είδους δράσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα και για τους 96.000 μαθητές που φοιτούν στις 965 σχολικές μονάδες της Κρήτης.

Στις ημερίδες συμμετείχαν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κρήτης, ο Ερυθρός Σταυρός, εκπρόσωποι από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας καθώς και τα τμήματα Πολιτικής Προστασίας των Περιφερειακών Ενοτήτων της Κρήτης. • Βάσεις 2020 - Εκτιμήσεις: Σε ποιές σχολές αναμένεται πτώση

  Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020  • ideascentral

   europalso