Η Υφυπουργός Παιδείας έστειλε το δικό της μήνυμα για την είδηση του θανάτου του Ιωάννη Καζάζη.

Το μήνυμα της υφυπουργού:

Μια σημαντική απώλεια για την Ελλάδα, την ακαδημαϊκη κοινότητα, την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό.

Ο Ιωάννης Καζάζης, πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, ομότιμος καθηγητής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, άοκνος υπερασπιστής της ελληνικής γλώσσας δεν είναι πια κοντά μας.
Από την αρχή, ακόμα, της ανάληψης των καθηκόντων μου στο Υπουργείο Παιδείας υπήρξε συνοδοιπόρος και σύμμαχος με την επιστημοσύνη και το κύρος του, με την ανθρώπινη πλευρά του και την άρτια, πολύπλευρη και, πάντα, ουσιαστική θεώρησή του στα πράγματα.

Η Ελλάδα έχασε έναν άνθρωπο ταγμένο στην προάσπιση της ελληνικότητας, έναν επιστήμονα παγκόσμιου βεληνεκούς με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον της ελληνικής γλώσσας στο διεθνές περιβάλλον, έναν υπερήφανο Έλληνα, που διαλαλούσε την ελληνική γλώσσα στα πέρατα του κόσμου, όπου μπορούσε να ηχήσει η ελληνική καρδιά.

Μείναμε φτωχότεροι αλλά η απουσία του μας ενώνει στον σκοπό, που ο ίδιος υπηρέτησε με πίστη, αφοσίωση και υποδειγματική παιδαγωγική μέριμνα και στόχευση στις έννοιες και τις αξίες του ελληνισμού, με τη συντήρηση της ελληνικής ταυτότητας και την καλλιέργεια της ελληνικότητας, όπου υπάρχουν Ελληνες Προετοιμάζοντας για όλους μας τις καλύτερες μέρες, που με ιστορική νομοτέλεια δεν θα αργήσουν να ξημερώσουν για την πατρίδα σύμφωνα με τον ίδιο.