Λιγότερα εξεταζόμενα μαθήματα στην Α και Β Λυκείου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/09/2018 - 01:17 | Author: Newsroom Ipaidia

Με στόχο να περιοριστεί ο εξεταστικός φόρτος των μαθητών, την αποδραματοποίηση των εξετάσεων και την μείωση των εξεταζόμενων μαθημάτων στις δυο πρώτες τάξεις του Λυκείου ο Υπουργός Παιδείας  ανήγγειλε από την ΕΡΤ οτι μειώνονται τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται οι μαθητές στην Α΄ και Β΄ Λυκείου.

Ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι τα μαθήματα θα μειωθούν από 14 σε 8 στην Α Λυκείου και από 14 σε 6 στη Β. Λυκείου.

Η βαθμολογία θα προκύπτει και από τις εργασίας ώστε να επιτευχθεί η αποδραματοποίηση των εξετάσεων.

Τι είπε ο Υπουργός Παιδείας σχετικά στο παρακάτω video

το 44 λεπτό

Με το υπάρχον σύστημα, οι μαθητές της τάξης εξετάζονται σε 13 μαθήματα: Αρχαία, Νεοελληνική Γραμματεία, Πολιτική Παιδεία, Φυσική, Χημεία, Θρησκευτικά, Ξένη Γλώσσα (αγγλικά ή γερμανικά), Βιολογία, Γεωμετρία, Νεοελληνική Γλώσσα, Αλγεβρα, Ιστορία και ένα μάθημα επιλογής.

Στη Β΄ Λυκείου οι μαθητές εξετάζονται σε 14 μαθήματα: Αλγεβρα, Θρησκευτικά, Βιολογία, Ξένη Γλώσσα (αγγλικά ή γερμανικά), Φιλοσοφία, Γεωμετρία, Φυσική, Νεοελληνική Γλώσσα, Ιστορία, Πληροφορική, Χημεία, Αρχαία, Νεοελληνική Γραμματεία, Πολιτική Παιδεία.

Τα μαθήματα στα οποία θα εξετάζονται  στο τέλος της σχολικής χρονιάς οι μαθητές της Α΄ Λυκείου για να προαχθούν θα περιοριστούν από την επόμενη χρονιά σε 8.

Τόσο στην Α΄ όσο και στη Β΄ Λυκείου για τη βαθμολόγηση στα υπόλοιπα μαθήματα, τα οποία δεν θα εξετάζονται στο τέλος της σχολικής χρονιάς, θα μετρούν τα ωριαία διαγωνίσματα και οι εργασίες. Στην Γ΄ Λυκείου τα εξεταζόμενα μαθήματα για το απολυτήριο θα παραμείνουν τέσσερα.

Επιμένει ο Γαβρόγλου για το «πρώτο κουδούνι στις 9»: Πρώτα είναι καλό για την εκπαίδευση, μετά για μαθητές-γονείς  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: