Στις 11 σήμερα το πρωί ανοίγει η «αυλαία» του πανελλαδικού διαγωνισμού «Καλύτερη Μαθητική Εικονική Επιχείρηση 2021» του Junior Achievement Greece, ο οποίος για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τελεί υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και θα διεξαχθεί σε απευθείας διαδικτυακή μετάδοση (https://www.eventora.com/el/Events/jaeikonikiepixeirisi21/WebApp/Live/live) προκειμένου ν’ αναδείξει την ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό JA Europe Company of the Year Competition 2021.

Οι νικήτριες ομάδες κερδίζουν και χρηματικά έπαθλα, 1.000 ευρώ το 3ο Βραβείο, 2.000 ευρώ το 2ο Βραβείο και 3.000 ευρώ το 1ο Βραβείο. Με τις μαθητικές τους «start up» οι μαθητές και οι μαθήτριες (15 έως και 18 ετών) δίνουν καινοτόμες λύσεις σε κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα με όραμα έναν καλύτερο κόσμο για όλους. Το πρώτο βραβείο θα απονείμει η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μαζί με τον πρόεδρο του JA Greece και Πρόεδρο της Upstream Mάρκο Βερέμη. Το 2ο Βραβείο θα απονείμει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Έρευνας και Καινοτομίας Χρίστος Δήμας μαζί με τον γενικό διευθυντή του JA Greece και Πρόεδρο του Εκτελεστικού Συμβουλίου του JA Europe Αργύρη Τζικόπουλο και το 3ο Βραβείο θα απονείμει ο πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Παπαλεξόπουλος μαζί με την Υπεύθυνη του Προγράμματος «Μαθητική Εικονική Επιχείρηση» του JA Greece, Ελίζα Παυλίδη. Ειδικά Βραβεία σε μαθητικές ομάδες που ξεχώρισαν θα απονείμουν -μεταξύ άλλων- η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, ο δήμαρχος Τρικάλων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Κόπτσης, ο πρόεδρος των Αττικών Εκδόσεων, Θεοχάρης Φιλιππόπουλος κ.ά. Tην έναρξη της τελετής βραβεύσεων θα κηρύξει η CEO του Singularity Summit Greece Νίκη Συροπούλου με μια συζήτηση για την τεχνολογία και τη γυναικεία ηγεσία ενώ ο Αιμίλιος Κυριάκου, μέλος της κριτικής επιτροπής, διευθύνων σύμβουλος της Citi Eλλάδος Κύπρου και Μάλτας και αντιπρόεδρος του JA Greece θα κάνει μια συνολική αξιολόγηση των διαγωνιζόμενων ομάδων και θα απονείμει τον έπαινο της κριτικής επιτροπής.

Ο διαγωνισμός θα μεταδίδεται LIVE στην πλατφόρμα http://www.eventora.gr/jaeikonikiepixeirisi21 (με εγγραφή) και στα social media του JA Greece www.senja.gr. «Τα παιδιά αυτά είναι μεταξύ των ηρώων της πανδημίας», δήλωσε ο CEO του JA Greece, Aργύρης Τζικόπουλος και τόνισε: «Απέδειξαν σε όλους μας ότι όλα είναι εφικτά, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, εάν υπάρχει θέληση και όραμα. Ενενήντα ομάδες από Γυμνάσια και Λύκεια όλης της Ελλάδας πρότειναν κατά τη φετινή σχολική χρονιά πολύ έξυπνες επιχειρηματικές ιδέες, με μεγάλη κοινωνική και περιβαλλοντική ευαισθησία και θα διαγωνισθούν στον τελικό οι 10 καλύτερες. Eυχόμαστε στα παιδιά, από καρδιάς, καλή επιτυχία και σας προσκαλούμε να παρακολουθήσετε το live event για να τα θαυμάσετε»!