Κορονοϊός: Απολύμανση σχολείων, τα κλειστά σχολεία 3 Μαρτίου

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔01/03/2020 - 20:33 | Author: Newsroom Ipaidia

: σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη την Παρασκευή εξαιτίας του ιού, Covid-19. Οπως έγινε γνωστό στη Θεσσαλονίκη, το παιδί της γυναίκας που νοσεί από τον κορονοϊό, βρέθηκε θετικό στον ιό, με αποτέλεσμα να κλείσει για 14 ημέρες το σχολείο.

Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις σε σχολεία όλης της χώρας, ενώ στην Θεσσαλονίκη μετά και το επιβεβαιωμένο κρούσμα μαθητή το 105ο δημοτικό σχολείο θα παραμείνει κλειστό για 14 ημέρες.

Κορωνοϊός: Ερωτήσεις και απαντήσεις για σχολεία

Κορονοϊός: Ποιά σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Τρίτη 3/3

Μέχρι στιγμής κλειστά θα είναι τα σχολεία την Τρίτη 3/3 στη Θεσσαλονίκη, ενώ αναμένονται ανακοινώσεις και για άλλα σχολεία.
Κλειστά σχολεία την Τρίτη στη Θεσσαλονίκη

Απολύμανση σε όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει στον Δήμο Δέλτα, με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη.

Όπως ανακοινώθηκε από τον Δήμο, η απολύμανση στα σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει αύριο Καθαρά Δευτέρα.
Στα σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα γίνει την Τρίτη 3 Μαρτίου, γι αυτό και θα μείνουν κλειστά αυτή την ημέρα.
Πότε κλείνουν τα σχολεία

Τα σχολεία κλείνουν όταν υπάρχει κρούσμα κορονοϊού στο περιβάλλον κάποιου μαθητή, όπως είναι για παράδειγμα ένας γονιός ή αν το κρούσμα αφορά το ίδιο το παιδί.

Κλείνουν ακόμη με απόφαση των Δήμων για να γίνουν απολυμάνσεις.

Στην απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως αναφέρονται τα έκτακτα μέτρα «περιορισμού της διάδωσης του κορονοϊού».

Ανάμεσα σε αυτά τα μέτρα είναι και η προσωρινή απαγόρευση της λειτουργίας σχολικών μονάδων και πάσης φύσεως εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων, δημοσίων και ιδιωτικών, κάθε τύπου και βαθμού, χώρων θρησκευτικής λατρείας, καθώς και στην προσωρινή απαγόρευση και αναστολή μετακινήσεων για οποιονδήποτε λόγο του εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού και μαθητών, σπουδαστών, φοιτητών οποιωνδήποτε εκ των ανωτέρω σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικών δομών, φορέων και ιδρυμάτων.

Την Παρασκευή ήταν κλειστά για προληπτικούς λόγους λόγω κορονοϊού τα σχολεία:

4ο ΓΕΛ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ

11ο ΛΥΚΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

1ο ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

1ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

1ο ΓΕΛ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

19ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Κλειστά ήταν τα σχολεία στο Ναύπλιο λόγω κορονοϊού με απόφαση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Κωστούρου προκειμένου να πραγματοποιηθούν απολυμάνσεις από ειδικά συνεργεία.

Ζαχαράκη για Κορωνοϊό: Τι θα γίνει με τα σχολεία

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: