: Ανακοίνωση εξέδωσε το ΚΚΕ για το διευκρινίζοντας οτι τα σχολεία πρέπει να είναι ανοιχτά και να λειτουργούν με όλους τους όρους προστασίας, το οποίο δεν έκανε, ούτε το σχεδιάζει η κυβέρνησ.

«Έτσι όπως τα έκανε η κυβέρνηση, ακόμα και η , θα είναι ‘μια τρύπα στο νερό’ αν δεν παρθούν έκτακτα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία όλων ανεξαιρέτως των σχολείων.

Πάντως οι κυβερνητικές ευθύνες είναι κυριολεκτικά εγκληματικές και φανερώνονται, άλλωστε, και από την έως τώρα ανεπαρκέστατη και προβληματική λειτουργία της για τους μαθητές των γυμνασίων και των λυκείων. Ίδια και μεγαλύτερη ανησυχία προκαλείται με τα ανακοινωθέντα μέτρα για την τηλεκπαίδευση σε παιδιά 4 έως 12 ετών» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για την αναστολή λειτουργίας των δομών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

«’Αμεσα μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία σημαίνει:

–άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού

–αξιοποίηση αιθουσών για άμεση αραίωση των σχολικών τάξεων με 15 μαθητές ανά τάξη.

–μαζικά τεστ για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Έως τότε και για όσο καιρό είναι κλειστά τα σχολεία, εννοείται ότι ούτε μια διδακτική ώρα δεν πρέπει να χαθεί.

Και αυτό σημαίνει:

–εξοπλισμός όλων των παιδιών με όλα τα αναγκαία τεχνολογικά μέσα,

–κρατική στήριξη στο παιδαγωγικό έργο των εκπαιδευτικών για αξιοποίηση όλων των δυνατών πρόσφορων μέσων για τη συνέχιση της μορφωτικής διαδικασίας.

–να μην αφαιρεθεί ούτε μια μέρα κανονικής άδειας από τους εργαζόμενους γονείς» υπογραμμίζει, καταλήγοντας το ΚΚΕ στο σχόλιό του.