Ορατός είναι ο κίνδυνος να μην ξεκινήσουν ομαλά τα σχολεία τον Σεπτέμβρη, προειδοποιεί ο Δημήτρης Μπράτης, αιρετός του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου των Εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης επικαλούμενος το χρονοδιάγραμμα για τις υπηρεσιακές μεταβολών των εκπαιδευτικών της Π.Ε. (προσλήψεις αναπληρωτών – αποσπάσεις – μετατάξεις). Όπως σημειώνει, η καθυστέρηση που υπάρχει είναι τόσο μεγάλη, που αποκλείεται οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους την 1η του Σεπτέμβριου.

Ο Δημήτρης Μπράτης, αναφέρει ότι μετά από ενημέρωση από τα αρμόδια τμήματα του Υπ. Παιδείας το χρονιοδιάγραμμα για υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών της Π.Ε. διαμορφώνεται ως εξής:

1. Εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών Π.Ε. και Δ.Ε.

Η εγκύκλιος για την πρόσληψη αναπληρωτών Π.Ε. και Δ.Ε. είναι σχεδόν έτοιμη και αναμένεται να εκδοθεί μέσα στην εβδομάδα .

2. Αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ και σε φορείς

Οι αποσπάσεις από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, κατά πάσα πιθανότητα, θα εξετασθούν μετά τις 20 Αυγούστου. Θα προηγηθούν οι αποσπάσεις σε φορείς και σε γραφεία ( επισημαίνω ότι οι αποσπάσεις αυτές δεν εξετάζονται από το ΚΥΣΠΕ).

3. Μετατάξεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στην Π.Ε.

Οι 900 μετατάξεις εκπαιδευτικών της Δ.Ε. στην Π.Ε. έχουν παγώσει και κανείς δεν γνωρίζει αν τελικά θα πραγματοποιηθούν. Κανείς, επίσης, δεν γνωρίζει πώς, πότε και με ποια διαδικασία θα γίνουν και οι 5000 υποχρεωτικές μετατάξεις που έχουν ανακοινωθεί. .ertopen.com