Κεραμέως: Τι θα ισχύει με τις προαγωγικές εξετάσεις

Κεραμέως: Τι θα ισχύει με τις προαγωγικές εξετάσεις

Ανακοινώσεις έκανε πριν λίγο η υπουργός Παιδείας, , σχετικά με το , τις προαγωγικές εξετάσεις αλλά και την παράταση του σχολικού έτους.

Μέχρι πότε η παράταση του

Η υπουργός Παιδείας είπε ξεκινώντας ότι φέτος δεν θα γίνουν οι , ενώ ανακοίνωσε και την παράταση του σχολικού έτους. Παρατείνεται η σχολική χρονιά για τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία έως τις 25 Ιουνίου και για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια έως τις 11 Ιουνίου.

Οι θα ξεκινήσουν στις 14 Ιουνίου για τα ΓΕΛ και 15 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ. Υπενθυμίζεται πως επιστρέφουν όλοι οι μαθητές  στις αίθουσές τους στις 10 Μαΐου  με «όπλα» τα , την τήρηση όλων των κανόνων υγιεινής και τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών.

Η κυρία Κεραμέως αναφερόμενη στα 1.753 θετικά αποτελέσματα από τα self test είπε ότι είναι χρήσιμο εργαλείο για να περιοριστεί η διασπορά του ιού. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από τις 10 Μαΐου θα πρέπει να υποβάλλονται σε self test δυο φορές την εβδομάδα για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Tα τμήματα που έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, μετά την επαναλειτουργία των , είναι 269. Σύμφωνα με τα στοιχεία του : Σχολικές μονάδες (πλήρης αναστολή): 2,3996%, Τμήματα (μερική αναστολή): 1,2087% Δεν περιλαμβάνονται σχολεία σε υποχρεωτική αναστολή λόγω lockdown.

Κεραμέως: Πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2021 -Ημερομηνία

Πανελλήνιες 2021: Τι αλλάζει- Όλες οι ανατροπές στο φετινό σύστημα

Σχολεία: Τι θα γίνει με προαγωγικές εξετάσεις, παράταση σχολικού έτους, Πανελλήνιες 2021

 

 

 

googlenewsΑκολουθείστε το iPaidia στο Google News

Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !