Τι είπε η κ. Κεραμέως για την αναλογία ένας

 

Όσα ανέφερε στο πλαίσιο της 1ης συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (ΕΜΥ) της Βουλής, αναφορικά με την επεξεργασία και εξέταση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων “Ζούμε Αρμονικά Μαζί – Σπάμε τη Σιωπή: Ρυθμίσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας και του εκφοβισμού στα σχολεία και άλλες διατάξεις”.

Συγκεκριμένα η Υπουργός απαντώντας στην τοποθέτηση της εισηγήτριας του νομοσχεδίου από πλευράς Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, η οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην προβληματική αναλογία ένας Κοινωνικός Λειτουργός (ΠΕ30) και ένας Ψυχολόγος (ΠΕ23) ανά πέντε σχολεία, είπε:

“Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί – Λέτε δεν είναι δυνατόν να είναι ένας ανά πέντε σχολεία. Με σας ήταν ένας κάθε δέκα σχολεία. Είναι ιδανικό το ένας κάθε πέντε σχολεία; Οχι βέβαια! Εχουν διπλασιασθεί οι Ψυχολόγοι και Κοινωνικοί Λειτουργοί; Εχουνε. 1.600 είχατε, 3.200 έχουμε εμείς. Θέλουμε κι άλλους; Βεβαίως και θέλουμε και θα επιδιώξουμε να έχουμε και άλλους, αλλά όχι να λέμε ότι ο ένας σε πέντε σε σχέση με το ένας στους δέκα δεν είναι καλύτερο. Κάπου να υπάρχει μια λογική προσέγγιση”.

Προγραμματισμός συζητήσεων και ψήφισης νομοσχεδίου Αναφορικά με τον προγραμματισμό συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου αναβλήθηκε η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 1η Μαρτίου ακρόαση Φορέων, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (ΕΜΥ) της Βουλής, εξαιτίας του τραγικού συμβάντος με τους πολλούς νεκρούς και τραυματίες από τη σύγκρουση επιβατικού με εμπορευματικό τρένο και θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023, με σκοπό το νομοσχέδιο να εισαχθεί τέλος επόμενης εβδομάδας για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου.