Σήμερα, λοιπόν, εγκαινιάσαμε ένα νέο νηπιαγωγείο στην Καλαμαριά, επιστέγασμα της εξαιρετικής συνεργασίας του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναφέρει η στην ανάρτηση της.

Η ανάρτηση

Μεγάλη συγκίνηση στα σημερινά εγκαίνια νηπιαγωγείου στην Καλαμαριά και νέου κτιρίου Δημοτικού στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Από την αρχή της κυβερνητικής μας θητείας, δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στην προσχολική εκπαίδευση, και δη στην υλοποίηση του νηπιαγωγείου από τα 4 έτη σε όλη τη χώρα, καθώς και στην ενίσχυση του Δημοτικού. Και αυτό γιατί τότε είναι τα πλέον κρίσιμα χρόνια για τη διαμόρφωση και εξέλιξη των παιδιών μας.

Σήμερα, λοιπόν, εγκαινιάσαμε ένα νέο νηπιαγωγείο στην Καλαμαριά, επιστέγασμα της εξαιρετικής συνεργασίας του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και του Δήμου με κονδύλια ύψους €1,6 εκ που διέθεσε το Υπουργείο για 4 νηπιαγωγεία της περιοχής.

Και εγκαινιάσαμε και το νέο κτίριο του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ωραιοκάστρου, ένα ιστορικό κτίριο το οποίο ο Δήμος ανέδειξε μέσα από την εξαιρετική αναστήλωση και τη δημιουργία νέων αιθουσών διδασκαλίας, εργαστηρίου πληροφορικής και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων.

Νηπιαγωγεία και σχολεία που από φέτος είναι σημαντικά ενισχυμένα:

και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού – με τους πρώτους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση μετά από 12 χρόνια (11700 διορισμοί) και σε επίπεδο προγράμματος σπουδών με τα αγγλικά στο νηπιαγωγείο και τα εργαστήρια δεξιοτήτων που εφαρμόζονται για πρώτη φορά.

Ύψιστος στόχος όλων μας: να δίνουμε διαρκώς περισσότερα και καλύτερα εφόδια στα παιδιά μας.