Τι δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, αναφορικά με τα στα , τι ισχύει στα – Έρχεται νέα διάταξη για τους γονείς – αρνητές.

Μεταξύ άλλων, η υπουργός ανέφερε πως στα σχολεία έχει εμβολιαστεί το 84% των καθηγητών ενώ ο εμβολιασμός στα λύκεια προσεγγίζει το 50%. Το ποσοστό των καθηγητών στα πανεπιστήμια που έχει εμβολιαστεί είναι στο 93% και των φοιτητών στο 82%, πρόσθεσε η κ. Κεραμέως, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Όταν υπάρξει κρούσμα, τόνισε, ο μαθητής απομονώνεται και οι στενές επαφές του υποβάλλονται σε έως και 7 τεστ την εβδομάδα.

Για τα ποσοστά εμβολιασμού στην εκπαίδευση

«Στα πανεπιστήμια έχουμε πάνω από 93% των καθηγητών που είναι εμβολιασμένοι. Έχουμε πάνω από το 82% των φοιτητών που είναι εμβολιασμένοι. Στα σχολεία έχουμε πάνω από το 84% των καθηγητών των σχολειών που είναι εμβολιασμένοι και ανεβαίνει, γιατί εκεί θέλουμε ακόμα δρόμο, και ο εμβολιασμός των παιδιών. Να πω ενδεικτικά ότι στα Λύκεια πλησιάζουμε το 50% στους εμβολιασμούς. Έχουμε δρόμο σαφώς αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχουμε μια μεγάλη αύξηση και στους εμβολιασμούς και στους προγραμματισμένους εμβολιασμούς των παιδιών στο σχολείο. Απ’ εκεί και πέρα το πρωτόκολλο τηρείται πολύ αυστηρά και τηρείται υποδειγματικά απ’ όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας. Έχουμε ελάχιστα τμήματα κλειστά σε όλη την επικράτεια. Έχουμε κάπου 15 τμήματα κλειστά στην επικράτεια από 85 χιλιαδες περίπου και αυτο οφείλεται αν θέλετε αφενός στην υποδειγματική τήρηση των μέτρων και αφετέρου στο πάρα πολυ αυξημένο testing.

Έχουμε επενδύσει παρά πολύ ως κυβέρνηση και στην προστασία της ατομικής και δημόσιας υγείας αλλά και στη λειτουργία των σχολειών μας και γι’ αυτό ακριβώς το λόγο έχουμε πάρει μια συνειδητή απόφαση να επενδύσουμε πάρα πολύ στο αυξημένο testing το οποίο κοστίζει πολύ αλλά το κάνουμε διότι είναι το πλέον αποτελεσματικό εργαλείο για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό προφανώς ο ίδιος απομονώνεται αμέσως αλλά ταυτόχρονα όλες οι στενές του επαφές κάνουν έως και 7 δωρεάν test την εβδομάδα! Δηλαδή ένα test κάθε μέρα. Άρα μιλάμε για ένα πάρα πολύ αυξημένο testing το οποίο μας έχει επιτρέψει να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού στα σχολεία» είπε η υπουργός.

Ερωτώμενη εάν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία η κ. Κεραμέως είπε: Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση για .

Για τους γονείς – αρνητές που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο

Σε ερώτηση για τους αρνητές – γονείς που δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, απάντησε:

«Πλέον αυτό που εφαρμόζεται, γιατί είναι θέμα Δικαιοσύνης, είναι ότι ο Εισαγγελέας εξετάζει αυτό το πλαίσιο της επιμέλειας, δηλαδή μπορεί ενδεχομένως να έχει επιπτώσεις στην επιμέλεια ενός γονέα εάν δεν στέλνει το παιδί του στο σχολείο. Επιπλέον αυτού όμως έχουμε συζητήσει με το υπουργείο Δικαιοσύνης και θα έρθει το επόμενο διάστημα μια διάταξη η οποία θα προβλέπει και ποινικές διαστάσεις δηλαδή και ποινή δύο έτη κατά πάσα πιθανότητα, σε γονείς οι οποίοι αρνούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. Θυμίζω ότι η εκπαίδευση είναι υποχρεωτική μέχρι και το Γυμνάσιο και συνεπώς θα προβλέπει αυτή η διάταξη ένα αυστηρότερο πλαίσιο για να προστατεύσουμε τα ίδια τα παιδιά».