Κεραμέως: Ενίσχυση των εκπαιδευτικών – Νέο νομοσχέδιο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/02/2020 - 22:32 | Author: Newsroom Ipaidia
Τελευταία τροποποίηση στις 03/02/2020 - 22:33

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προανήγγειλε επαναφορά της διπλής μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές – Δεύτερη ρύθμιση θα προβλέπει την ανανέωση των πινάκων των εκπαιδευτικών κάθε δύο χρόνια, αντί τριών που ισχύει Νομοθετική παρέμβαση για την κινητροδότηση εκπαιδευτικών να διοριστούν σε σχολεία ακριτικών και ορεινών περιοχών ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε συνομιλία της με κοινοβουλευτικούς συντάκτες προανήγγειλε κατάθεση ρύθμισης για την επαναφορά της διπλής μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιοχές ώστε να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα κενών θέσεων. Η έξτρα μοριοδότηση των εκπαιδευτικών είχε καταστεί ανενεργή απο την προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επι θητείας του Κ. Γαβρόγλου.

Επίσης, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι θα έρθει και δεύτερη ρύθμιση που θα προβλέπει ότι η ανανέωση των πινάκων των εκπαιδευτικών θα πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια, αντί τριών που ίσχύει.

«Στόχος μας είναι η ενίσχυση των εκπαιδευτικών και να δοθούν τα σωστά κίνητρα», ανάφερε χαρακτηριστικά η Υπουργός Παιδείας.

Στο μεταξύ η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων , μιλώντας την Δευτέρα στη Βουλή ενημέρωσε  για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα. Η Υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία, στις Δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης, οι οποίες θα έλθουν κοντά στη σχολική μονάδα, στην επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων, τις Νέες Θεματικές στην εκπαίδευση καθώς και το νέο πλαίσιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Διορισμοί στην Ειδική Αγωγή: Προς υπογραφή τα ονόματα

-Για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, θα κατατεθούν διατάξεις για τα πρότυπα και πειραματικά σχολεία. «Ο προγραμματισμός του υπουργείου είναι να λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο 24 πρότυπα σχολεία και 38 πειραματικά σχολεία σε όλη τη χώρα, κατανεμημένα σε όλη την επικράτεια».

-Το υπουργείο Παιδείας προετοιμάζει διατάξεις για την επαναφορά του σχολικού συμβούλου, «κοντά στη σχολική μονάδα».

-Εισάγονται νέες θεματικές στο σχολείο, στο υποχρεωτικό ωρολόγιο πρόγραμμα. «Νέες θεματικές που έχουν να κάνουν, με τη σεξουαλική αγωγή, με τον εθελοντισμό, με την επιχειρηματικότητα, με την οδική ασφάλεια, θεματικές που στοχεύουν στο να προσδώσουν στα νέα παιδιά μία πιο σφαιρική διαπαιδαγώγηση. Όλα αυτά ήδη πιλοτικά από το ερχόμενο έτος», όπως ενημέρωσε η .

Νίκη Κεραμέως: Έρχονται σχολικοί κανονισμοί για το bullying

-Σε φάση επεξεργασίας είναι νέο πλαίσιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, «στο οποίο οι κοινωνικοί εταίροι θα έχουν πολύ σημαντικό ρόλο να παίξουν, για να μπορέσουμε να γεφυρώσουμε το σημαντικό χάσμα που υπάρχει σήμερα μεταξύ εκπαίδευσης και πραγματικών αναγκών στην αγορά εργασίας».

-Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, υπό επεξεργασία βρίσκονται διατάξεις που «θα αφορούν στη μεγαλύτερη εξωστρέφεια των ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, τη διευκόλυνση αγγλόφωνων προγραμμάτων, κοινών προγραμμάτων, διεθνών προγραμμάτων, διπλών προγραμμάτων, καλοκαιρινών προγραμμάτων». Στόχος, όπως είπε η υπουργός, είναι η Ελλάδα να καταστεί ένα περιφερειακό κέντρο εκπαίδευσης το οποίο θα προσελκύει φοιτητές απ' όλο τον κόσμο. «Θα ακολουθήσει και το συνολικό θεσμικό πλαίσιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση».

Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε στις επικείμενες νομοθετικές πρωτοβουλίες, στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής Χαράς Κεφαλίδου, αναφορικά με την εθνική στρατηγική για τη βελτίωση της Παιδείας.

Διαβάστε ακόμη

Νίκη Κεραμέως: Ψυχολόγοι και «δάσκαλοι/καθηγητές εμπιστοσύνης» στα σχολεία

Κεραμέως για πτυχία κολλεγίων: Επαγγελματική και όχι ακαδημαϊκή η αναγνώριση

Δείτε τις τελευταίες ειδήσεις στο ipaidia.gr

 

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: