Περίπου 2.000 φάκελοι , που είχαν κατατεθεί από πτυχιούχους Κολεγίων και ξένων Πανεπιστημίων για επαγγελματική αναγνώριση, μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2014, εξετάσθηκαν από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι εκτιμήσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2016 θα εξετάζονταν 3.300 φάκελοι δεν επαληθεύθηκαν.
Η εξέταση των φακέλων , ενός μικρού αριθμού του 2014 και αυτών που κατατέθηκαν από 1-1-15 θα αρχίσουν να εξετάζονται αυτές τις ημέρες.
Πρόκειται για 3.300 πτυχία των οποίων οι φάκελοι με τα συνοδευτικά δικαιολογητικά είχαν “βαλτώσει” σε αίθουσα του ισογείου του υπουργείου Παιδείας, κι αυτό διότι τα δύο τελευταία χρόνια που είχαμε τρεις φορές μετονομασίες υπουργείων , το ΣΑΕΠ καθυστερούσε να λειτουργήσει μέχρι και 6 μήνες επειδή οι αρμόδιοι υπουργοί καθυστερούσαν να στείλουν εκπροσώπους για τη συγκρότηση του θεσμοθετημένου οργάνου.
Δεν επιλύθηκε ακόμη το πρόβλημα με τα προπτυχιακά Αμερικανικών Κολεγίων
Στον “αέρα” εξακολουθεί να βρίσκεται η επαγγελματική αναγνώριση των προπτυχιακών των Αμερικάνικων Κολλεγίων (όχι για τα μεταπτυχιακά).
Ήδη το υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε επαφή με του εκπροσώπους αυτών των φορέων προκειμένου να δοθεί η σχετική λύση.
Με στοιχεία από dictyo.gr και diorismos.gr

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ