Αξιότιμες κυρίες.

Σας ενημερώνουμε ότι σήμερα (16.09.2013) καταθέσαμε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση για την εισαγωγή στο ανώτατο αυτό Δικαστήριο προς εκδίκαση της πρώτης ομαδικής αιτήσεως ακυρώσεως που ασκήσαμε ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών εκ μέρους της ομάδας εκπαιδευτικών που συντονίζετε, σύμφωνα με τους ορισμούς του άρθρου 1 του ν. 3900/2010 («πρότυπη δίκη» ή «δίκη πιλότος»). Εφόσον η εν λόγω αίτησή μας γίνει δεκτή η υπόθεση της διαθεσιμότητας των εκπαιδευτικών θα εισαχθεί απευθείας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο θα κρίνει, εντός των αμέσως προσεχών μηνών, τον συνταγματικό ή μη χαρακτήρα των διατάξεων που θέτουν σε διαθεσιμότητα τους εκπαιδευτικούς (άρθρο 82 τουν. 4172/2013). Συγχρόνως θα ανασταλεί η διαδικασία εκδίκασης του συνόλου των αιτήσεων ακυρώσεως που εκκρεμούν για το ίδιο θέμα (διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών) στο Διοικητικό Εφετείο.

Σε σχέση με τα ερωτήματα που μας θέτετε, σας ενημερώνω ότι η –ομολογουμένως πρωτόγνωρη- ενέργεια της ΟΛΜΕ να ασκήσει αίτηση ακυρώσεως στο όνομα όλων των υπό διαθεσιμότητα εκπαιδευτικών, χωρίς να ερωτηθούν οι ενδιαφερόμενοι (περιλαμβανομένων μάλιστα όσων έχουν ήδη ασκήσει αίτηση ακυρώσεως) (!), δεν εμποδίζει την άσκηση αυτοτελών αιτήσεων ακυρώσεως εκ μέρους τους. Είναι εξάλλου σαφές ότι η συμμετοχή των συναδέλφων σας στην ως άνω αίτηση ακυρώσεως του υπόψη συνδικαλιστικού φορέα δεν είναι υποχρεωτική ούτε δεσμευτική γι’ αυτούς.

Σας ενημερώνουμε ότι εντός των αμέσως προσεχών ημερών θα προβούμε σε άσκηση νέων ομαδικών αιτήσεων ακυρώσεως και νέων αιτήσεων αναστολής εκτελέσεως. Κρίνεται αναγκαία η άσκηση εκ μέρους των υπό διαθεσιμότητα συναδέλφων σας εμπρόθεσμων αιτήσεων ακυρώσεως.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των συναδέλφων σας της ομάδας που συντονίζετε, καθώς και άλλων τυχόν ενδιαφερομένων συναδέλφων σας.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Δρ. Απόστολος Παπακωνσταντίνου

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ