Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ως βαθμολογητές στις πανελλαδικές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔08/06/2014 - 22:48 | Author: Newsroom Ipaidia

Και οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί συμμετέχουν ως βαθμολογητές στις πανελλαδικές

Η συμμετοχή των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ως επιτηρητών και βαθμολογητών στις Πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς και οι αμοιβές τους για τη συμμετοχή τους, προβλέπεται εκ του νόμου, ίσχυε όλα τα προηγούμενα χρόνια και βεβαίως ισχύει και φέτος.

Την αυτονόητη αυτή διαπίστωση του ΣΙΕΙΕ επαναλαμβάνει και ο Υφυπουργός Παιδείας στην πρόσφατη σχετική εγκύκλιό του, την οποία εξέδωσε μετά από επικοινωνία που είχε ο ΣΙΕΙΕ με το γραφείο του.

Ο ΣΙΕΙΕ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθεί αυθαίρετους αποκλεισμούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών από συγκεκριμένους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι, προκειμένου να δικαιολογήσουν τις αλλότριες σκοπιμότητες που θέλουν να εξυπηρετήσουν, προβάλλουν διάφορους ισχυρισμούς. Όλες τις προηγούμενες μέρες ο ΣΙΕΙΕ αθόρυβα έχει επικοινωνήσει και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και με τους συγκεκριμένους διευθυντές και έχει επιτύχει την εφαρμογή της νομιμότητας και την αποδοχή ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί συμμετέχουν ισότιμα στις πανελλαδικές εξετάσεις σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα νομοθεσία.

Συνεπώς οι εκ των υστέρων λεονταρισμοί κάποιων είναι μάλλον προσχηματικοί

Loading...


  • europalso   ideascentral