Η ΔΟΕ για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔06/07/2019 - 17:34 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Με απόφαση της 88ης Γενικής Συνέλευσής της η (Δ.Ο.Ε.) καταφέρεται εναντίον της και του προέδρου της Γ. Πατούλη, κατηγορώντας τους «για την υπονόμευση της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης».

Το σχετικό ψήφισμα αναφέρει:

«Η 88η Γενική Συνέλευση της Δ.Ο.Ε. καταδικάζει την αντιεπιστημονική, έμπλεη αντιεκπαιδευτικού μένους, στάση της Κ.Ε.Δ.Ε. με στόχο την υπονόμευση της εφαρμογής της 2χρονης υποχρεωτικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο αυτό κινούνται και οι ενέργειες του Δημάρχου Αμαρουσίου και προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε. κ. Πατούλη, με τις οποίες προτείνεται η αναστολή της εφαρμογής της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης στον Δήμο Αμαρουσίου με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου, τις οποίες ενέργειες, επίσης, καταδικάζουμε. όπως και τις ανάλογες αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων.

Στις εξελίξεις αυτές, τεράστιες είναι οι ευθύνες της κυβέρνησης η οποία με την έλλειψη χρηματοδότησης (σχολική στέγη, διορισμούς) και την εμπλοκή των Δήμων στη λήψη αποφάσεων για την υποχρεωτικότητα, υπονομεύει στην πράξη την εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Όλες αυτές οι ενέργειες έχουν ως στόχο να οδηγήσουν το Δημόσιο Νηπιαγωγείο στους Δήμους και τη λειτουργία του με ιδιωτικοοικονομικούς όρους
Το εκπαιδευτικό κίνημα υπερασπίζεται και στηρίζει την πλήρη εφαρμογή της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης σε ολόκληρη τη χώρα και αυτό απαιτεί από την ελληνική πολιτεία».

Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 26ης Ιουνίου 2019:
Πρόεδρος: Κικινής Θανάσης
Αντιπρόεδρος : Τρούλης Γιώργος
Γενικός Γραμματέας : Πετράκης Σταύρος
Ταμίας, Υπεύθυνος Τύπου και Δημ.Σχέσεων: Ανδρουλάκης Μάνος
Οργανωτικός Γραμματέας : Γκούμας Θανάσης
Ειδικός Γραμματέας: Καπράνας Ζήσης
Υπεύθυνη εκδόσεων, υλικού και βιβλιοθήκης: Βενετοπούλου Γιώτα
Μέλη: Πολυχρονιάδης Δημήτρης, Παναγιώτου Χρήστος, Ζορμπάς Αχιλλέας, Μαρίνης Σπύρος • Το ipaidia.gr στο google news

  Τελευταίες Ειδήσεις

  Ειδήσεις για πανελλήνιες 2020

     • ideascentral

   europalso