«Η Αστυνομία δεν έχει θέση στα σχολεία»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/09/2019 - 11:41 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Στην προσαγωγή 10 ανήλικων, στην πλειοψηφία, μαθητών του 7ου ΕΠΑΛ Λάρισας, το οποίο τελεί υπό κατάληψη, προχώρησε το βράδυ της Τρίτης 24 Σεπτέμβρη η Αστυνομία, σε μια ξεκάθαρη απόπειρα τρομοκράτησης και αυταρχισμού. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας, Απόστ. Τζαμαλής, μετά από αίτημα της διεύθυνσης και εκπαιδευτικών του ΕΠΑΛ.

Με ανακοίνωσή της η Τομεακή Επιτροπή Λάρισας του ΚΚΕ καταγγέλλει την προσαγωγή των μαθητών και επισημαίνει:

«Οι ευθύνες της κυβέρνησης ΝΔ είναι τεράστιες, αφού εφαρμόζοντας το δόγμα "νόμος και τάξη" θέλουν να δημιουργήσουν κλίμα νομιμοποίησης της παρουσίας της Αστυνομίας μέσα στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, έξω από χώρους δουλειάς και γειτονιές, για να μπορέσουν ανά πάσα ώρα και στιγμή να δράσουν ενάντια στους αγώνες του λαού και της νεολαίας. Δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που συμβαίνουν αυτά τα γεγονότα και όχι μόνο στη Λάρισα, ούτε φυσικά η πρώτη κυβέρνηση που χρησιμοποιεί τέτοιες μεθόδους».

Η ανακοίνωση αφού αναδεικνύει πως η κυβέρνηση της ΝΔ δεν νοιάζεται για τα πραγματικά προβλήματα των μαθητών σημειώνει:

«Αυτό που λείπει από τα σχολεία σήμερα δεν είναι οι δυνάμεις καταστολής, αλλά η επαρκής χρηματοδότηση, για να λυθούν προβλήματα, όπως οι ελλείψεις καθηγητών, βιβλίων, υλικοτεχνικής υποδομής. Για όλα αυτά σφυρίζουν αδιάφορα. Η ένταση της καταστολής και του αυταρχισμού πάει χέρι χέρι με την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΝΔ. Στόχος τους είναι η τρομοκράτηση των μαθητών, η απρόσκοπτη εφαρμογή των αντιλαϊκών – αντιεκπαιδευτικών πολιτικών κυβερνήσεων – ΕΕ – κεφαλαίου».

Η ΤΕ Λάρισας του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς να απαντήσουν με τον αγώνα τους στον αυταρχισμό και την τρομοκρατία, στην αντιλαϊκή πολιτική που εξοντώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών, να απαιτήσουν να σταματήσει η ποινικοποίηση των αγώνων.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: