Τι απαντά ο Δήμος Κορυδαλλού στις καταγγελίες της ΕΛΜΕ Πειραιά -Σύμφωνα με τους εκπαιδευτικούς, 

Ανακοίνωση – Απάντηση στην ΕΛΜΕ Πειραιά για το ενδεχόμενο διακοπής ηλεκτροδότησης στο 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού εξέδωσε ο Δήμος Κορυδαλλού:

Σε απάντηση της ανακοίνωσης που εκδόθηκε από την ΕΛΜΕ Πειραιά και προκειμένου να μην δημιουργείται αναστάτωση στη σχολική κοινότητα από σχετικά δημοσιεύματα σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Ο Δήμος Κορυδαλλού, έχοντας ενημερώσει εδώ και καιρό, τη Διεύθυνση του 1ου ΓΕΛ Κορυδαλλού, έχει αναλάβει να καλύψει το σύνολο της οφειλής προς τη ΔΕΗ ΑΕ. Πως θα ήταν άλλωστε δυνατό να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι διαφορετικό όταν για την παρούσα δημοτική αρχή η παιδεία αποτελεί ζήτημα πρώτης προτεραιότητας;

Για την πληρέστερη ενημέρωση όλων, προσθέτουμε ότι στο διάστημα 2019 έως σήμερα, ο Δήμος Κορυδαλλού έχει χρηματοδοτήσει με ίδιους πόρους άνω των 500.000€ τις σχολικές επιτροπές ώστε να ρυθμιστούν όλες οι οφειλές και πλέον να υπάρχει ταμειακό πλεόνασμα άνω των 200.000€, ενώ επίσης έχουν γίνει καθολικά παρεμβάσεις σε όλες τις σχολικές εγκαταστάσεις για την βελτίωσή τους.

Στα υπόλοιπα κάθε προσπάθεια να αυξηθεί η χρηματοδότηση της κυβέρνησης στα σχολεία μας, προκειμένου να αναβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους και προφανώς καταδικάζουμε την ΔΕΗ ΑΕ που έσπευσε να στείλει επιστολή για τη διακοπή ηλεκτροδότησης απευθυνόμενη σε ένα σχολείο!

Σε κάθε περίπτωση, καλό θα ήταν όμως να αφήσουμε εκτός της όποιας πολιτικής αντιπαράθεσης και των εντυπώσεων που δημιουργούνται μέσα από επικοινωνιακού χαρακτήρα ακτιβισμούς, τον Δήμο Κορυδαλλού. Είμαστε στην ίδια όχθη με το σύνολο της σχολικής κοινότητας, μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς για την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και την μόρφωση των παιδιών μας.

Η ανακοίνωση από την ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ:

ΓΟΝΑΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙ ΥΠΕΡΟΓΚΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ
ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΕΗ, ΕΙΔΑΛΛΩΣ
“ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ” ΓΙΑ … ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!

ΝΤΡΟΠΗ! ΑΙΣΧΟΣ!
ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ!

Κινητοποίηση την Τρίτη 25/04, 13:00 έξω από το 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού και πορεία προς το Δημαρχείο Κορυδαλλού

Για μία ακόμη φορά (και ίσως όχι τελευταία) η εκπαιδευτική κοινότητα του Πειραιά βρίσκεται μπροστά στις συνέπειες της εμπορευματοποίησης της ενέργειας και του ηλεκτρικού ρεύματος, της λειτουργίας της ΔΕΗ Α.Ε. με κριτήριο την κερδοφορία, την αισχροκέρδεια.

Πριν από λίγες μέρες έφτασε στο 1ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ επιστολή της ΔΕΗ Α.Ε. που ενημερώνει για χρέη του σχολείου (ύψους 8.649 ΕΥΡΩ περίπου) και προειδοποιεί για διακοπή της ηλεκτροδότησης, αν το χρέος δεν αποπληρωθεί.

Θυμίζουμε ότι, πριν λίγους μήνες (Οκτώβρης 2022), η ΔΕΗ Α.Ε. προχώρησε στην έκδοση ειδοποιητηρίων διακοπής ρεύματος για δεκάδες σχολεία του Δήμου Πειραιά, που ανέλαβε να υλοποιήσει ο ΔΕΔΔΗΕ. Τότε, μετά την δημόσια κατακραυγή και την άμεση παρέμβαση της ΕΛΜΕ Πειραιά, δεν προχώρησε καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο.

Ταυτόχρονα, ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής του Κορυδαλλού απέναντι στο γεγονός αυτό. Τι ενέργειες έγιναν προς τον πάροχο της ηλεκτρικής ενέργειας από την πλευρά της; Πώς πρόκειται να αντιμετωπίσει την κατάσταση που προέκυψε; Το θέμα της αδυναμίας πληρωμής του ηλεκτρικού ρεύματος από το ταμείο του σχολείου τέθηκε πολλές φορές δημόσια.

Τελευταία φορά έγινε προ ημερησίας διάταξης στο Δημοτικό Συμβούλιο (23/2), με πρωτοβουλία του Ταμία της ΕΛΜΕ Πειραιά που διατελεί ταυτόχρονα και Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού, αλλά και άλλων Δημοτικών Συμβούλων. Η προειδοποίηση διακοπής ρεύματος έρχεται σε αντίθεση με αυτά που μας έλεγε ο Δήμαρχος Κορυδαλλού, ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Το πρόβλημα είναι σοβαρό και δε χωράει καμία επανάπαυση, κανένας εφησυχασμός.
Ούτε μπορεί να λυθεί με διάφορα «μπαλώματα» και υποσχέσεις. Δεν λύθηκε ούτε με τις «έκτακτες χρηματοδοτήσεις» των Σχολικών Επιτροπών. Οι αυξήσεις των τιμών του ηλεκτρικού Ρεύματος είναι τεράστιες, η υποχρηματοδότηση των πραγματικών αναγκών των σχολείων είναι διαρκής. Αν δεν δοθεί τώρα άμεση λύση, το πρόβλημα θα επανέλθει (Βλέπε σχετική ανακοίνωση της ΕΛΜΕ 128/06.10.2022).
Η κατάσταση είναι δραματική, η εκπαιδευτική κοινότητα βγάζει κραυγή αγωνίας.

Δεν θα αφήσουμε τα σχολεία χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, στην εποχή της «ψηφιακής διακυβέρνησης…..», δεν θα αφήσουμε τα σχολεία μας χωρίς τα απαραίτητα για τη λειτουργία τους όπως αναλώσιμα, χαρτί κ.λ.π, χωρίς συντήρηση, με σοβάδες και ταβάνια να πέφτουν στα κεφάλια εκπαιδευτικών και μαθητών.

Οι εκπαιδευτικοί απέναντι σ΄ αυτή την απαράδεκτη και τραγική κατάσταση δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Καλούμε σε κινητοποίηση την Τρίτη 25/04 στις 13:00 έξω από το 1ο ΓΕΛ Κορυδαλλού και πορεία προς το Δημαρχείο Κορυδαλλού.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Καμία διακοπή ρεύματος σε σχολείο, σπίτι μαθητή μας, εκπαιδευτικών
Δεν πάει άλλο με την υποχρηματοδότηση! Αύξηση της χρηματοδότησης των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό
Να διαγραφούν τα χρέη των σχολείων προς τις πρώην ΔΕΚΟ (ρεύμα, νερό, τηλ.)
Δωρεάν ρεύμα και όλοι οι απαραίτητοι λειτουργικοί πόροι στα σχολεία
Κάλυψη όλων των αναγκών σε αναλώσιμα, μέσα καθαρισμού κ.λ.π.
Προσωπικό καθαριότητας πλήρους ωραρίου που να καλύπτει πλήρως της ανάγκες της σχολικής μονάδας.
Άμεσα ενδελεχείς αντισεισμικούς ελέγχους, επισκευές και έργα συντήρησης, όπου κρίνεται απαραίτητο.

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ! ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ!
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΤΩΡΑ!