Γονείς: Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν μόνο αν είναι ασφαλή τόσο για τα παιδιά όσο και για τους εκπαιδευτικούς

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔22/08/2020 - 18:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν, μόνο αν είναι ασφαλή τόσο για τα παιδιά, όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Η αντίστροφη μέτρηση , για το άνοιγμα των σχολικών μονάδων έχει αρχίσει.

ΑΣΓΜΕ

Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοινώσεις του, έχει ΔΗΛΩΣΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ τα σχολεία στις 7/9 για όλα τα παιδιά.

Όμως, έχει πάρει η πολιτεία όλα εκείνα τα μέτρα που καθιστούν την λειτουργία των σχολείων ασφαλή πρωτίστως για τους μαθητές και τους καθηγητές αλλά και δευτερευόντως για τις οικογένειες αυτών ?

Έχει ορισθεί ποια θα είναι επαρκής απόσταση μεταξύ των μαθητών , για την αποφυγή μόλυνσης μέσα στην τάξη? Και πως ορίζει το πρωτόκολλο ότι θα κάθονται 25 και πλέον, παιδιά σε μια αίθουσα?

Κανένα ουσιαστικό μέτρο , δεν έχει παρθεί. Όλοι από τον Μάιο αναρωτιόμασταν , τι θα γίνει το Σεπτέμβριο. Όλοι τελικά, εκτός του υπουργείου.

Η καθολική εφαρμογή , του μέτρου της <μάσκας> ακόμα και στα νηπιαγωγεία , μήπως αντί να δυσκολέψει την διάδοση του ιού, την διευκολύνει?

Σίγουρα η κρίση του covid-19 είναι πρωτόγνωρη, όμως αν θέλουμε να διατηρήσουμε το επίπεδο της παρεχόμενης γνώσης στα παιδιά μας, η μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη είναι μονόδρομος!

Μόνο έτσι μπορούμε να διασφαλίσουμε την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης , την υγεία των παιδιών μας και την δική μας, με αλλά και παράλληλα την προάσπιση του δικαιώματος όλων, για την ίση πρόσβαση σε αυτή.

Και αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει η κυβέρνηση!!

Ζητάμε άμεσα, και πριν την έναρξη των μαθημάτων, με ΠΝΠ,

• Μείωση των μαθητών ανά τμήμα , σε τέτοιο αριθμό που να διασφαλίζει την υγεία τους , αλλά και των καθηγητών τους.

• Πρόσληψη όλου του εκπαιδευτικού απαραίτητου προσωπικού , λόγω των αυξημένων αναγκών που προκύπτουν.

• Πρόσληψη , όλου του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού, για την καθαριότητα , που πρέπει πλέον να γίνεται και κατά την διάρκεια αλλά και μετά τη λήξη των μαθημάτων, σύμφωνα με τις ενημερώσεις του ΕΟΔΥ.

• Πρόσληψη όλου του απαραίτητου νοσηλευτικού προσωπικού, που θα διασφαλίζει την σωστή αντιμετώπιση από την πρώτη στιγμή κρουσμάτων μόλυνσης.

• Πλήρη κάλυψη όλων των αιτημάτων Παράλληλης στήριξης αλλά και δημιουργία όλων των τμημάτων ΤΕ που θα απαιτηθούν.

ΣΤΙΣ 25/8 ΣΤΙΣ 11:00 ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΜΑΣ

Μαζί με τους γονείς, με αυτά που μας ενώνουν , για μια καλύτερη παιδεία.  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: