Ένα ζευγάρι στις Σέρρες αρνείται στα 4 παιδιά του να πάνε στο για δεύτερη συνεχή χρονιά, για να μην κάνουν και φορέσουν !

Όπως λέει η μητέρα των τεσσάρων παιδιών, είναι κατά των και των μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση.

«Είμαι κατά των συγκεκριμένων εμβολίων και κατά των αντισυνταγματικών μέτρων που έχει πάρει η κυβέρνηση. Τώρα το να είμαι με το φόβο μη κολλήσουν τα παιδιά… Αν είναι θέλημα Θεού να αρρωστήσουμε, θα αρρωστήσουμε. Φοράμε τη μάσκα – δεν φοράμε τη μάσκα, κάνουμε το εμβόλιο – δεν κάνουμε το εμβόλιο. Τα τεστ είναι αναξιόπιστα».

Η οικογένεια έχει συνολικά 6 παιδιά, εκ των οποίων τα 4 πάνε Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

«Δεν συναινώ να φορέσουν τα παιδιά μου μάσκα ούτε να κάνουν selftest. Δεν συναινώ στις ιατρικές πράξεις πάνω στα παιδιά μου. Και πέρυσι δεν τα στείλαμε τα παιδιά και γι’ αυτόν τον λόγο έχουν μηνυθεί και οι καθηγητές. Από εκεί και πέρα, να είναι προετοιμασμένοι για τις συνέπειες από εδώ και πέρα, αν ξαναμείνουν τα παιδιά, να είναι έτοιμοι να πληρώσουν και από πάνω», λέει η μητέρα.

Στο ίδιο μοτίβο είναι και οι δηλώσεις του πατέρα. «Είναι ιατρική πράξη, για την οποία δεν συναινούμε. Τι θα πει γιατί; Γιατί είναι κατοχυρωμένο, είναι συνταγματικό μου δικαίωμα. Εσείς γιατί διαχωρίζετε και ταμπελοποιείτε τον κόσμο;»

Σημειώνεται ότι οι καθηγητές έχουν ενημερώσει την Εισαγγελία Ανηλίκων, ενώ καταγγέλλουν πως έχουν δεχτεί και προπηλακισμούς από την οικογένεια.

Όπως αναφέρει ο Στέλιος Ρίζος, διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, αρνούνται τη μάσκα, τα selftest και όλα τα σχετικά με την πανδημία και επιμένουν να μη στέλνουν τα παιδιά στο σχολείο.