: Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, έκανε μια εφιαλτική πρόβλεψη για τα κρούσματα τον Δεκέμβριο.

9.500 μολύνσεις την ημέρα

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής, είπε πώς η κατάσταση θα είναι αρκετά δύσκολη, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου τα μπορεί και να φτάσουν έως και τα 9.500 την ημέρα.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 ο καθηγητής Σαρηγιάννης αναμένεται κορύφωση του μέσου όρου των στην τάξη των 9.400 – 9.500 κρουσμάτων την ημέρα, γύρω στις 6 με 10 Δεκεμβρίου, σημειώνοντας πως «θα υπάρχουν μέρες που θα έχουμε και περισσότερα κρούσματα», ενώ όπως εξήγησε σήμερα ο μέσος όρος είναι 6.900 κρούσματα τη ημέρα.

Ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης εξήγησε και τους λόγους που έχουν συμβάλλει στην ευρεία διασπορά του κορονοϊού αναφέροντας, μεταξύ άλλων, την συμβολή στην μετάδοση της Covid19 των εμβολιασμένων ασθενών που δεν κάνουν τακτικά τεστ, αλλά και των ομάδων πληθυσμού που δεν υποχρεούνται να κάνουν τακτικά self ή rapid test, όπως οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι και οι μαθητές.

Από την πλευρά του πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σημείωσε ότι «οι εμβολιασμένοι θα νοσήσουν ηπιότερα και αναλογικά λίγοι θα χρειαστεί να νοσηλευτούν σε κλινικές και ΜΕΘ Covid. Οι μη εμβολιασμένοι είναι εκείνοι που θα νοσήσουν πιο βαριά και θα κινδυνεύσουν».

Όπως σημείωσε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται, «η Επιτροπή απαντά σε ερωτήματα. Η συμβουλή που δώσαμε είναι ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να κάνουν δύο rapid test για να μεταβούν στην εργασία τους. Η επιτροπή γνωμοδοτεί και για το εμβόλιο, το θέμα είναι τι θα κάνει ο πολίτης».