Γκίκα: «Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε άμεσα τυχόν αρρυθμίες και εμπόδια»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/11/2020 - 13:03 | Author: Newsroom Ipaidia

Στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του Γιώργου Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 μίλησε,  Γενική Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Αναστασία Γκίκα

Ασφαλώς και υπάρχουν δυσκολίες και προσπαθούμε να τις θεραπεύσουμε. Είμαστε εδώ για να επιλύουμε και να διευκολύνουμε, ανέφερε.

Όσον αγορά το θέμα των μαθητών στην κοινότητα Πεύκης της Ηλείας δήλωσε πως:  Το πρόβλημα δεν είχε περιέλθει σε γνώση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Σήμερα το πρωί θα έχουμε πλήρη αναφορά για το θέμα. Σ.Σ: Με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει επί του θέματος πως ο Δήμαρχος Πύργου, στον οποίο ανήκει η συγκεκριμένη κοινότητα, ουδέποτε ενημερώθηκε από τον Κοινοτάρχη για τις ελλείψεις, τις οποίες πληροφορήθηκε  απά τα ΜΜΕ και κάλυψε σε συνεργασία με την Κυβέρνηση, παραδίδοντας στην συγκεκριμένη κοινότητα 15 λάπτοπ (σε σύνολο 200 για ολόκληρο τον Δήμο).

Σε ερώτηση γιατί δεν υπήρξε πρόβλεψη στις περιοχές που υπάρχει πρόβλημα σύνδεσης internet να συνεχίσουν το δια ζώσης μάθημα οι εκπαιδευτικοί η κα Γκίκα απάντησε πως επί των θεμάτων αυτών αποφασίζει η αρμόδια επιτροπή επιδημιολόγων.

Αναλυτικά η Γενική Γραμματέας του ΥΠΑΙΘ ανέφερε για το θέμα της διαδικασίας της τηλεκπαίδευσης πως η ευρεία εφαρμογή της Τηλεκπαίδευσης αποτελεί επανάσταση στο χώρο της Παιδείας. Αποδεικνύει την αποφασιστικότητα της εκπαιδευτικής κοινότητας να συμμετέχει δυναμικά στον Ψηφιακό Μετασχηματισμό της χώρας. Είμαστε εδώ για να θέτουμε στόχους & να διευκολύνουμε την υλοποίησή τους. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίζουμε άμεσα τις τυχόν αρρυθμίες και να εξαλείφουμε τα εμπόδια.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: