Γαβρόγλου: Θα ανακοινώσουμε το δικό μας σύστημα διορισμών αν δεν έχουμε πρόταση από τις Ομοσπονδίες

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔26/09/2018 - 15:49 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Δεκαπέντε χιλιάδες μόνιμους εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου μιλώντας στον Νews24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού.

"Θα κάνουμε το παν για να είναι δεσμευτική αυτή η προοπτική, άρα και νομοθέτηση. Δεν μπορεί να είναι νομοθέτηση για το ποιοι ακριβώς θα είναι αυτοί που θα διοριστούν αλλά θα κατοχυρώνονται οι θέσεις. Το κατοχυρώσαμε με πολύ κόπο και θα είναι λάθος να εμπλακεί αυτό στην μικροπολιτική αντιπαράθεση" σημείωσε. Και εξήγησε: "Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε 4500 διορισμούς το 2019 για την ειδική αγωγή, σήμερα οι μισοί από τους 20.000 αναπληρωματικούς που έχουμε είναι για την ειδική αγωγή, είμαστε χαμηλά σε όλους τους δείκτες στην Ευρώπη, η κοινωνία ευτυχώς αρχίζει να εμπιστεύεται το δημόσιο σχολείο για παιδιά που έχουν ανάγκη ειδικής αγωγής.

 

Σε βάθος τριετίας ο προγραμματισμός είναιι ο εξής. Θα έχουμε 5200 διορισμούς το 20, 5250 το 21, συνολικά δηλαδή 15.000 μέσα σε τρία χρόνια". Ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι κάλεσε τις δύο ομοσπονδίες για να τον ενημερώσουν ποιο σύστημα θα ήθελαν γι αυτούς τους διορισμούς. "Δεν μας παρουσίασαν κανένα σχέδιο ενώ τόσο καιρό έλεγαν ότι είναι έτοιμες" είπε και πρόσθεσε ότι "θα ανακοινώσουμε το δικό μας σύστημα αν δεν μας δώσουν εν ευθέτω χρόνο τη δική τους πρόταση.

 

Θα κατοχυρώσουμε την μάξιμουμ δυνατή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας. Οι αναπληρωτές κράτησαν τα σχολεία μας όρθια σε δύσκολες συνθήκες, έχουμε αναπληρωτές με 8-9 χρόνια στην πλάτη τους".

Γαβρόγλου: Θέλουμε να αρχίζουν τα σχολεία στις 9 από την επόμενη χρονιά

Loading...


  • europalso   ideascentral