Γαβρόγλου: Μόνιμοι διορισμοί αναπληρωτών και νέο σύστημα τον Οκτώβριο

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔03/04/2018 - 10:42 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Ο Κ. Γαβρόγλου μίλησε στη Βουλή για το φλέγον ζήτημα που αφορά στους . Ανέφερε ρητά ότι στάση της κυβέρνησης είναι να θέσει σε πρώτη γραμμή την εξασφάλιση της μονιμοποίησής τους επισημαίνοντας ότι τον ερχόμενο Οκτώβριο πρόκειται να ανακοινωθεί με ακρίβεια ο αριθμός καθώς και το σύστημα .

Σχετικά με το μείζον πρόβλημα της στέγασης των , ο Κ. Γαβρόγλου, δε δίστασε να ρίξει αιχμές κατά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρεσβεύοντας κατηγορηματικά ότι σύμφωνα με το σχετικό νόμο που ψηφίστηκε αποτελεί υποχρέωσή της να προσφέρει ουσιαστική βοήθεια στους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς και συνέχισε κάνοντας έκκληση στα μέλη της να λάβουν άμεσα μέτρα για την επίλυση του θέματος .Μάλιστα, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στα τουριστικά μέρη όπου η κατακόρυφη αύξηση της ζήτησης τόσο για τουριστικά καταλύματα όσο και για στέγαση εποχιακών υπαλλήλων, η έλλειψη χώρων στέγασης, τα απαγορευτικά υψηλά ενοίκια και η νοοτροπία της τουριστικής αξιοποίησής τους από την τοπική κοινότητα δημιουργούν μια κατάσταση ζοφερή για τους εκπαιδευτικούς που καλούνται να υπηρετήσουν το λειτούργημά τους .

Ερωτώμενος για το θέμα της των αναπληρωτών εκπαιδευτικών , εξήγγειλε το προγραμματισμό της κυβέρνησης να ξεκινήσει αμέσως μετά την εορτή του Πάσχα η δωρεάν σίτισή τους στις Λέσχες Αξιωματικών ενώ αναφορικά με το θέμα των μετακινήσεών τους δήλωσε ότι επετεύχθη 50% έκπτωση .

Εν κατακλείδι, αξίζει να λεχθεί ότι η κυβέρνηση σύμφωνα με τον Κ. πρόκειται να τηρήσει αμείλικτη στάση στο θέμα των κενών και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που δηλώνονται κενές θέσεις εκπαιδευτικών εκεί που δεν υπάρχουν .

Ο Υπουργός Παιδείας για τα προβλήματα χιλιάδων συμβασιούχων αναπληρωτών και ωρομισθίων

Loading...


  • europalso   ideascentral