Γαβρόγλου για προϋπηρεσία: Δε γίνεσαι εκπαιδευτικός από το σπίτι κι ας έχεις 500 πτυχία

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/03/2019 - 09:46 | Author: Newsroom Ipaidia

| Ο υπουργός Παιδείας σε επίσκεψή του στη Φλώρινα παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και  δέχτηκε ερωτήσεις από εκπαιδευτικούς.

Του έγινε η παρακάτω ερώτηση αναφορικά με την προϋπηρεσία:

"Σχετικά με τη μεταφορά της προϋπηρεσίας της γενικής στην ειδική αγωγή. Υπάρχουν εκπαιδευτικοί της ειδικής εκπαίδευσης που έχουν προϋπηρεσία μόνο στη γενική ή σχεδόν μηδενική στην ειδική αγωγή. Δεν πιστεύετε ότι αυτό έρχεται σε σύγκρουση με το γενικότερο ύφος του νόμου ο οποίος δίνει μεγάλη σημασία και μοριοδότηση στην προϋπηρεσία";

Και ο Υπουργός απάντησε:

"Η ισορροπία είναι ανάμεσα στην εξειδίκευση και στο γενικό χαρακτηριστικό ότι όλοι είμαστε εκπαιδευτικοί και επίσης η προϋπηρεσία δεν μετράει από την αρχή, μετρά από τότε που έχει κάποιο προσόν για αυτή την προϋπηρεσία.

Δείτε τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα για την Παιδεία και τα νέα της επικαιρότητας στο ipaideia.gr

Άρα το άτομο αυτό, ως εκπαιδευτικός , έχει και αυτή τη γνώση, και την εμπειρία την εκπαιδευτική. Η εμπειρία η εκπαιδευτική είναι κάτι κοινό σε όλους, ανεξαρτήτως ειδικότητας…". Kαι συνέχισε" Όταν λέει το σύνταγμα ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στο επάγγελμα, πρέπει να δούμε ποια είναι τα προσόντα που έχουν αυτοί οι πολίτες.

Είναι δυνατή η ερμηνεία που λέει ότι η προϋπηρεσία μπορεί να θεωρηθεί και ως προσόν, διότι κομπιούτερ από το σπίτι σου μπορείς να μάθεις και να αποκτήσεις μεγάλη εμπειρία, εκπαιδευτικός από το σπίτι σου δεν μπορείς να γίνεις 500 πτυχία και να έχεις. Άρα η έχει μια ιδιόμορφη ισοδυναμία με τα ".

Δείτε αναλυτικά όσα είπε στο ακόλουθο βίντεο του florinapress.gr

Προσλήψεις στο Δημόσιο: 36 χιλιάδες διορισμοί συνολικά μέχρι το 2023

Loading...
  • ideascentral

    europalso