Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου και βουλευτικής Αττικής του Γιώργος Μαυρωτάς είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων (ΠΕΣΣ), τον Πρόεδρο κ. Γ. Αλεξανδράτο, την Γενική Γραμματέα κα. Τ. Παπαδοπούλου και τα μέλη κ. Π. Ορφανό και κ. Π. Γιαλούρη.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τρέχοντα και διαχρονικά ζητήματα τα οποία απασχολούν τους Σχολικούς Συμβούλους, όπως και θέματα συνολικά για την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Τα μέλη της ΠΕΣΣ εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους προς τον κ. Μαυρωτά για την έντονη αβεβαιότητα, η οποία υπάρχει για τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Παιδείας ως προς τον θεσμό των Σχολικών Συμβούλων.

Ο κ. Μαυρωτάς στάθηκε στο γεγονός ότι όλοι οι Υπουργοί Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ με τη στάση τους, είναι σαν να αντιμετωπίζουν απαξιωτικά τον ρόλο των Σχολικών Συμβούλων, η θητεία των οποίων διανύει την 3η διαδοχική παράταση χωρίς συγχρόνως να εκδηλώνεται η επιθυμία για διάλογο μαζί τους και συμμετοχή τους στα εκπαιδευτικά δρώμενα.

Ο υπεύθυνος Παιδείας του Ποταμιού εξέφρασε τη στήριξη του Ποταμιού στον θεσμό των Σχολικών Συμβούλων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν περισσεύει κανείς στη δημόσια εκπαίδευση και ειδικά προσοντούχο προσωπικό όπως οι Σχολικοί Σύμβουλοι, που θα μπορούσε να παίξει σημαντικό ρόλο σε τομείς όπως η διεκπεραίωση ευαίσθητων ζητημάτων της σχολικής ζωής, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αλλά και η ένταξη σε δομές αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου.