Απάντηση Φίλη σε επίκαιρη ερώτηση για τα κενά στην εκπαίδευση 24-06-16

H ηγεσία του υπουργείου παιδείας “θα προχωρήσει στο πρόγραμμα πρόσληψης 20.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας, αρχής γενομένης από το Σεπτέμβριο του 2017 καθώς η εξέλιξη της διαπραγμάτευσης δεν έδωσε τη δυνατότητα να ξεκινήσουν από φέτος” .

«Αν δε γίνουν σοβαρές αναδιατάξεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό θα μοιάζει η εκπαίδευση ως ένα πιθάρι χωρίς πάτο»

“το μόνο που μπόρεσε να γίνει σε σχέση με το μόνιμο προσωπικό είναι να λυθεί το θέμα των εκπαιδευτικών του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ 2008, με την πρόσληψη 456 θέσεων εργασίας στην Πρωτοβάθμια και στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση κυρίως σε σχολεία της περιφέρειας”.

Για τις προσλήψεις αναπληρωτών

“Χωρίς την πρόσληψη χιλιάδων αναπληρωτών δεν μπορεί να λειτουργήσει το σχολείο. Όσοι αναπληρωτές και να προσληφθούν, αν δε γίνουν σοβαρές αναδιατάξεις στο εκπαιδευτικό προσωπικό θα μοιάζει η εκπαίδευση σαν «ένα πιθάρι χωρίς πάτο». Δεν πρόκειται να συνεχιστεί η ιστορία της βιομηχανίας των αποσπάσεων και μάλιστα εκτός αιθούσης”

Για μόνιμους διορισμούς

“Για όσους από τους αναπληρωτές καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και μάλιστα επι πολλά χρόνια, χρειάζεται μια ιδιαίτερη πρόβλεψη όταν έρθει η ώρα των μόνιμων διορισμών, αλλά αυτό δεν θα ισχύσει για όλους.

“Θα προσληφθεί αριθμός αναπληρωτών που είναι αναγκαίος για να λειτουργήσει το σχολείο, της τάξης των 20.000

Ολοι τους θα είναι από την πρώτη μέρα τον Σεπτέμβριο στα σχολεία, ενώ θα ιδρυθούν εκατοντάδες νέα τμήματα για τη ειδική αγωγή”

Δείτε το video