Δεν θα αλλάξει το Σύνταγμα για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια – Μάθημα γνώσης θέλει τα θρησκευτικά

Εντύπωση εκανε η απάντηση του Υπουργού Παιδείας σχετικά με την ημερομηνια που θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών 2016
Σύμφωνα με το έγγραφο που κυκλοφόρησε με την εγκύκλιο Φ251/93688/Α5/7-6-2016 του Υπουργείου Παιδείας προκυπτει οτι οι βαθμοί των Πανελλαδικών 2016 θα ανακοινωθούν την Παρασκευή 17 Ιουνίου στο resutls.it.gov.gr και στα σχολεία ενώ την Κυριακή ο Υπουργός ανέφερε χωρίς πολλές διευκρινήσεις οτι η βαθμολογία των Πανελληνίων 2016 θα έχει αναρτηθεί μέχρι 20 ή 22 Ιουνίου
Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα των Πανελληνίων 2016 θα ανακοινωθούν από Παρασκευή 17 Ιουνίου μέχρι το πολύ Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

Δήλωση με νόημα από τον υπουργό Παιδείας για τις παρελάσεις και την πρωινή προσευχή στα σχολεία καθώς παρέπεμψε για τον Σεπτέμβριο στη λήψη των όποιων αποφάσεων. όπως δήλωσε “Η απόφαση που αφορά σε αυτά τα θέματα θα ληφθεί με εμπιστοσύνη στην κρίση του εκπαιδευτικού”

Αν και άμεσα δεν απάντησε στο τι μέλλει γενέσθαι με τις μαθητικές παρελάσεις και την πρωινή προσευχή στα σχολεία, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης άφησε να εννοηθεί πως οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα ληφθούν από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς.

«Θα υπάρξει η άποψή μας εν τόπω και χρόνω» είπε ο Νίκος Φίλης όταν του τέθηκε το θέμα των παρελάσεων και της προσευχής στην εκπομπή Ακραίως με τον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΙ το πρωί της Κυριακής 12 Ιουνίου. «Θα τα δείτε όλα τον Σεπτέμβριο. Δεν ανοίγουμε έτσι θέματα».

«Θέλω να απαντώ στα θέματα που θέλω εγώ να απαντώ. Σημειώστε πως δεν απαντώ, καμία αντίρρηση».

«Θέλω να απαντώ με εμπιστοσύνη στον εκπαιδευτικό. Η απόφαση που αφορά στα θέματα αυτά και άλλα θα ληφθεί με εμπιστοσύνη στην κρίση του εκπαιδευτικού».

Η φράση του αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο την απόφαση για το αν ένα σχολείο θα συμμετέχει στη μαθητική παρέλαση των εθνικών εορτών ή αν θα κάνει προσευχή πριν από την έναρξη των μαθημάτων, να την παίρνει είτε ο σύλλογος των καθηγητών είτε ο διευθυντής του σχολείου.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ