Έτοιμο το πλάνο στον δήμο Ηρακλείου Αττικής για την υποχρεωτική δίχρονη προσχολική εκπαίδευση

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔28/06/2020 - 10:08 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μία από τις υποχρεώσεις που έχουν να δρομολογήσουν τη νέα σχολική χρονιά οι δήμοι, είναι αυτή της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης. Ήδη όσοι δήμοι της Αττικής είχαν εξαιρεθεί και δεν έχουν ακόμη ενταχθεί, προετοιμάζονται για το θέμα αυτό, βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας, θέτουν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται (κυρίως αυτό της εγκατάστασης) και φροντίζουν ώστε να είναι όλα έτοιμα και ασφαλή για τα παιδιά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Στο δήμο Ηρακλείου το πλάνο έχει ήδη ολοκληρωθεί και σήμερα ο δήμαρχος Νίκος Μπάμπαλος πραγματοποίησε σύσκεψη στο γραφείο του, παρουσία του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Β Αθήνας Θανάση Ανδρώνη και της προϊσταμένης Βάνας Νίνου, ώστε να συντονίσουν από κοινού τις ενέργειές τους προκειμένου όλα τα παιδιά από 4 ετών να φοιτήσουν υποχρεωτικά στο νηπιαγωγείο. Όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος, ο δήμος διεκδικεί κονδύλι 238.000 ευρώ για την αγορά προκατασκευασμένων αιθουσών διδασκαλίας, οι οποίες θα προστεθούν στα νηπιαγωγεία της πόλης προκειμένου να δημιουργηθούν επιπλέον τάξεις και να καλυφθούν όλα τα παιδιά που θα εγγραφούν αυτή την περίοδο. Ήδη η Τεχνική Υπηρεσία έχει βάλει μπροστά τη διαδικασία για την προμήθεια των αιθουσών και μέσα στο καλοκαίρι θα γίνει η εγκατάστασή τους με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές (μόνωση, θέρμανση, μπάνιο κ.α.).

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος Ηρακλείου διαθέτει και εφεδρικό σχέδιο με τις αίθουσες που δημιούργησε πέρυσι σε παραρτήματα των δημοτικών παιδικών σταθμών, έτσι ώστε, οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί, να μην έχει επίπτωση στα παιδιά.

«Το λέμε συνεχώς πως τα παιδιά μας είναι η απόλυτη προτεραιότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μπάμπαλος και συνέχισε: «Όπως φροντίσαμε να τελειώσει ομαλά αυτή η περιπετειώδης χρονιά θωρακίζοντας την υγεία των μαθητών, των εκπαιδευτικών και, κατά συνέπεια, των οικογενειών τους, έτσι θέλουμε να κάνουμε τη βέλτιστη δυνατή προετοιμασία για να έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και τη νέα σχολική περίοδο. Κάποια πράγματα δεν είναι στο χέρι μας. Όπως όμως έχουμε αποδείξει, διαθέτουμε σχέδιο και για τις φορές που κάτι πάει στραβά, ώστε να μην ταλαιπωρούμε τους Ηρακλειώτες. Με αυτό το σχέδιο και με σοβαρότητα θα προχωρήσουμε, δουλεύοντας όλο το καλοκαίρι αν χρειαστεί». • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

  Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr

  Η Παιδεία στο Viber ΕΔΩ !  • express

   europalso

  Enter your email address: