Οι γενικεύονται –  Περίπου 220 τελούν υπό κατάληψη – Οι μαθητές βγήκαν στους δρόμους με ορισμένα από τα αιτήματα να προκαλούν συζητήσεις και το σοβαρό τραυματισμό ανήλικου σε υπό σχολείο στον Έβρο, έντονη ανησυχία. κατά τη διάρκεια κατάληψης με την διεύθυνση του σχολείου να δείχνει τους καταληψίες ως υπαίτιους. Το σχολείο χρήζει εργασιών για να λειτουργήσει εκ νέου.

Ήδη περισσότερα από 200 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα τελούν υπό κατάληψη. Πολλά τμήματα παραμένουν κλειστά μετά από κρούσματα κορωνοϊού και η κυβέρνηση εξετάζει τη λήψη μέτρων, που πάντως δεν θα είναι αστυνομικά.

Αναμένεται να γίνει προσπάθεια ώστε να τονιστεί η αυξημένη επικινδυνότητα από τη μη χρήση μάσκας στις καταλήψεις, προκειμένου να κινητοποιηθούν οι γονείς των μαθητών που συμμετέχουν σε αυτές.

Το μεσημέρι τη σκυτάλη στις κινητοποιήσεις των μαθητών πήρε η Αθήνα. Στο κάλεσμα της συντονιστικής επιτροπής των μαθητών αναφέρονταν διάφορα αιτήματα, με ένα τις τελευταίες ώρες να προκαλεί συζητήσεις, καθώς έκανε αναφορά στην αγορά των Rafale.

Οι μαθητές που παίρνουν μέρος στις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις επαναλαμβάνουν ότι μόνο οι μάσκες δεν επαρκούν στη μάχη κατά του κορωνοϊού. Ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και κονδύλια για την .

Καταστροφή αιθουσών και σχολικού εξοπλισμού κατά τη διάρκεια κατάληψης σε Λύκειο στο Χαλάνδρι

Στο 5ο Λύκειο στο Χαλάνδρι κατά την τρίτη μέρα σε Λύκειο στο και μετά την επέμβαση της αστυνομίας ύστερα από καταγγελία γονεών, το σχολείο άνοιξε και διαπίστωσαν οι εκπαιδευτικοί βανδαλισμούς και μεγάλες ζημιές που προκλήθηκαν κατά την ολονύκτια παραμονή των καταληψιών με τη συνοδεία έντονης μουσικής.

Το σχολείο δεν θα ανοίξει ούτε την Παρασκευή καθώς από τις καταστροφές είναι αδύνατο να διεξαχθεί μάθημα.  Παράλληλα σύμφωνα με ενημέρωση των εκπαιδευτικών οι καταληψίες επανήλθαν στο σχολείο οπότε άγνωστο είναι πότε θα επιδιορθωθούν οι ζημιες στο σχολείο και πότε θα ξαναρχίσουν τα μαθήματα

Έναν 24ωρο μετά το επεισοδιακό τέλος κατάληψης σε σχολείο των Χανίων με το διευθυντή να κόβει το λουκέτο και να λογομαχεί με μαθητές, τα βλέμματα το πρωί στράφηκαν στο Σουφλί.

17χρονος μαθητής επιχείρησε να βγει από υπό το κατάληψη σχολείο πηδώντας από το παράθυρο. Έπεσε στο κενό από ύψος τεσσάρων μέτρων και τραυματίστηκε σοβαρά. Το παιδί μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Διδυμότειχο με τους γιατρούς να κρίνουν ότι πρέπει να εγχειριστεί άμεσα.

17χρονος έπεσε από ύψος 4 μέτρων σε υπό κατάληψη σχολείο

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε η Ειρήνη Ξανθοπούλου, διευθύντρια του λυκείου στο Σουφλί όπου τραυματίστηκε ο 17χρονος.
«Εξόρμηση» ενημέρωσης για τη μάσκα σε 220 υπό κατάληψη σχολεία από τους Περιφερειακούς Διευθυντές Εκπαίδευσης

Οι Περιφερειακοί Διευθυντές θα εξηγήσουν την αξία της χρήσης μάσκας

Στα υπό κατάληψη σχολεία θα πάνε αύριο οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης, προκειμένου να συνομιλήσουν με τους μαθητές που κάνουν κατάληψη καθώς και με τους Διευθυντές των σχολείων, οι οποίοι είναι αρμόδιοι για την εύρυθμη λειτουργία τους.

Σκοπός της επίσκεψης είναι να τους εξηγήσουν τη χρησιμότητα της μάσκας και πώς η μη χρήση της βλάπτει τη δημόσια υγεία. Σύμφωνα με τους αρμόδιους του υπουργείου Παιδείας, τα υπό κατάληψη σχολεία είναι περίπου 220 και οι περιοχές που έχουν τα περισσότερα σχολεία που τελούν σε κατάληψη είναι η Αθήνα, η Αχαΐα, η Θεσσαλονίκη και η Κρήτη. Επίσης, θα γίνει ενημέρωση σε γονείς και μαθητές για τις συνέπειες των καταλήψεων σε σχέση με την υγεία.

Πορεία μαθητών με αιτήματα τη μη χρήση μάσκα και τα… Rafale

Σήμερα μαθητές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε άλλες πόλεις με αιτήματα που αφορούν στη μη χρήση μάσκας αλλά και προσλήψεις καθηγητών, και επαρκές προσωπικό καθαριότητας, κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων αλλά και… Rafale.

Συγκεκριμένα στο κείμενο πρόσκληση για το σημερινό συλλαλητήριο αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Δε δεχόμαστε πως ότι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

Μαζί με τους μαθητές είναι και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Γονέων (ΑΣΓΜΕ) η οποία σε ανακοίνωσή της τονίζει: «Τα αιτήματα των μαθητών είναι τα αιτήματα με τα οποία γονείς και εκπαιδευτικοί έχουμε κινητοποιηθεί από την αρχή της πανδημίας και σήμερα παραμένουν ακόμα άλυτα. Γιατί ζούμε την τραγική καθημερινότητα του ελληνικού σχολείου που δεν εξασφαλίζει ισότιμα τη μόρφωση, την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών μας» .Οι γονείς, λέει η ΑΣΓΜΕ, μέσα από τους Συλλόγους Γονέων στεκόμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια της Κυβέρνησης να ποινικοποιήσει, με Εισαγγελικές παραγγελίες και συλλήψεις μαθητών, τους αγώνες και τις αγωνίες των παιδιών μας για να μορφωθούν με ασφάλεια.

Πέτσας:

Στη λήψη μέτρων κατά των μαθητικών καταλήψεων πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης προς τους καταληψίες, προσανατολίζεται η κυβέρνηση όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

«Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί πολύ. Θα δούμε τι μέτρα περαιτέρω μπορούμε να πάρουμε, πέραν της πειθούς και της συνεχούς έκκλησης να μην γίνονται τέτοιες ενέργειες οι οποίες δημιουργούν πρόβλημα και στη σχολική χρονιά, αλλά και στην υγεία των ανθρώπων που προχωρούν σε καταλήψεις. Και αυτό γιατί θα πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι τα μέτρα για τον κορωνοϊό χωρίς εξαιρέσεις».

Πρώτο Θέμα