Η 5η και τελευταία συνάντηση των εταίρων στα πλαίσια του προγράμματος «Η παλέτα των πολιτισμών μας» στο οποίο συμμετέχουμε ως συντονιστικό σχολείο πραγματοποιήθηκε στην Σαβέρνα, Εσθονία από τις 9 έως τις 13 Μαίου 2022.

Το θέμα της συνάντησης ήταν η άυλη πολιτιστική κληρονομιά και πιο συγκεκριμένα τα τα Εθνικά κλισέ, οι Κοινωνικοί κώδικες, η Γλώσσα του Σώματος και τα Στερεότυπα των πέντε συμμετεχόντων χωρών. Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες καθώς ανακαλύψαμε μέσα από την έρευνα αρκετές ομοιότητες αλλά και διαφορές τόσο στην γλώσσα του σώματος όσο και στους κοινωνικούς κώδικες των συμμετεχόντων χωρών.

Το σημαντικότερο όμως ήταν η επαφή με την πολιτιστική κληρονομιά της Εσθονίας και τον τρόπο ζωής τους. Ήθη, έθιμα, παραδόσεις, άυλη και υλική πολιτιστική κληρονομιά, όλα τα ζήσαμε από κοντά.. Τα τελικά προϊόντα του προγράμματός μας ολοκληρώθηκαν.

Με την συνάντηση των συντονιστών των σχολείων στα τέλη Ιουνίου στην χώρα μας κλείνει και επίσημα αυτό το πρόγραμμα που μόνο θετικά είχε να μας προσφέρει! Αν θέλετε να ενημερωθείτε για την πολιτιστική κληρονομιά της Γαλλίας, Ελλάδας, Εσθονίας, Ισπανίας και Τουρκίας επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος όπου μπορείτε να μάθετε διασκεδάζοντας.

https://coperasmus1921.wixsite.com/website