ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ: Κι άλλο κενό νομοθεσίας!

Του Ν.Ι. Οικονόμου, Δ/ντή 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου

Το Υπ. Παιδείας με την 146484/Δ2/9-10-2013 μεταφέρει τις οργανικές των συναδέλφων των ΕΠΑ.Σ. στο πλησιέστερο ΕΠΑ.Λ. Ταυτόχρονα διαθέτει τους ίδιους εκπαιδευτικούς πίσω στις ίδιες ΕΠΑ.Σ.! Προφανώς θεωρεί ότι στο ΕΠΑ.Λ. υποδοχής είναι καλυμμένα όλα τα κενά εκπαιδευτικών και τους επαναφέρει πίσω στην ΕΠΑ.Σ. θεωρώντας σίγουρο ότι δεν θα είχαν ώρες στα ΕΠΑ.Λ.!

Τι γίνεται όμως στη περίπτωση που στα ΕΠΑ.Λ. υποδοχής υπήρχαν αντίστοιχα κενά; Θα καταλάβουν τις οργανικές τους και θα αφήσουν το σχολείο της οργανικής τους ξεκρέμαστο; Δεν πρέπει να καλύψουν το κενό μέχρι να έρθει αντικαταστάτης αναπληρωτής και μετά να τους γίνει διάθεση;

Κατά πόσο είναι σωστό να αφήνεις την οργανική σου χωρίς εκπαιδευτικό και να καλύπτεις τα κενά άλλων σχολικών μονάδων για τους δικούς σου λόγους;

Τα τμήματα των ΕΠΑ.Λ. κατά κανόνα είναι πολυπληθέστερα των αντίστοιχων των ΕΠΑ.Σ. Καθένας από εμάς λοιπόν θα ήθελε να διδάσκει σε ένα τμήμα 4-5 έστω και 10 ενήλικων μαθητών και όχι σε 25άρια 15χρονων μαθητών!

Μήπως λοιπόν πρέπει να γίνεται η διάθεση μόνο σε περίπτωση που δεν υπάρχουν αντίστοιχα κενά στα ΕΠΑ.Λ. υποδοχής; Αν ναι, αναμένουμε την ‘θεραπεία’ της εγκυκλίου λοιπόν!

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ