Έως και σήμερα οι καταλήψεις – Κρατούν μέρες (απουσίες) για κινητοποιήσεις

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/11/2014 - 10:16 | Author: Newsroom Ipaidia

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε χθες στην σελίδα – εκδήλωση “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΣΥΣΤΗΜΑ” αναφέρει:

“500 σχολεία υπό κατάληψη. GG WP.

Πήραν το μήνυμα μας, οπότε κατάληψη και αύριο (4/11) και μέχρι εκεί.

Κρατήστε ημέρες καθώς θα κάνουμε και άλλες παρόμοιες κινητοποιήσεις σαν αυτές.

Υ/Γ: Σκοπός μας ήταν να βγούμε στα ΜΜΕ,και βασικά βγήκαμε σε όλη την Ελλάδα.

Αυτά από εμένα,τώρα αποφασίζετε εσείς.”

πηγή

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΧΟΛΕΙΑ ΕΩΣ ΧΘΕΣ 3/11

Ανακοίνωση του υπουργείου
Σήμερα το πρωί άρχισε ένα κύμα καταλήψεων στα σχολεία. Ο αριθμός δεν είναι μικρός. Αυτό συμβαίνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή ενόψει του οροσήμου του Πολυτεχνείου. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις. Όμως, υπάρχει ένα άλλο θέμα που έχει να κάνει με τα αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος. Είναι μισός μήνας διδακτικού έτους μέχρι το Πολυτεχνείο. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει; Υπάρχει νόμος που προβλέπει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε μία δύσκολη χρονιά ξεκινάει μία σειρά κινητοποιήσεων που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο, αυτό που πρέπει να διδάξουν οι καθηγητές. Για περίπου 500 σχολεία. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα. Υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις.
Το Προεδρικό Διάταγμα, για την αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω καταλήψεων:
Α. Σε περίπτωση που η λειτουργία σχολικής μονάδας διακόπτεται λόγω κατάληψης για περισσότερες από τρεις εργάσιμες ημέρες, το διδακτικό έτος στη συγκεκριμένη σχολική μονάδα παρατείνεται για όσες ημέρες διήρκεσε η κατάληψη πέραν των τριών εργάσιμων ημερών.
Β.Η διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων ή και των εξετάσεων καθώς και η χρονική της διάρκεια διαπιστώνεται με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης.
Γ.Με την ίδια απόφαση, η οποία επικυρώνεται από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, παρατείνεται αναλόγως και η διάρκεια του διδακτικού έτους και ορίζεται ο χρόνος λήξης του.
Δ. Οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα έως και τρεις εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα.
Ε.Η ισχύς του Προεδρικού Διατάγματος αρχίζει από το σχολικό έτος 2013−2014.
Loading...
  • europalso   ideascentral