ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω: Συμμετοχή στους Περιφερειακούς Αγώνες της Αττικής του Πανελληνίου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔20/02/2019 - 19:35 | Author: Newsroom Ipaidia

Το Σάββατο 16/2/2019 στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου πραγματοποιήθηκαν οι Περιφερειακοί Αγώνες για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτική Ρομποτικής 2019.

Το ΕΝΕΕΓΥΛ Αιγάλεω με «προπονήτρια» την εκπαιδευτικό πληροφορικής Κατερίνα Τρανού και με αντιπροσωπία 6 μαθητών της Δ΄ τάξης , Δ. Α., Β.Γκ., Η.Δ., Χρ.Δ., Β.Κ., και Λ.Σ., έλαβε μέρος στην ανοιχτή κατηγορία «Αρχιπέλαγος Αιγαίο: Η τεχνολογία βοηθά να αναπτυχθούν τα νησιά». Η ομάδα της Δ΄τάξης, δημιούργησε τη μακέτα και το λογισμικό ρυμούλκησης ενός πλοίου στο λιμάνι ενός αιγαιοπελαγίτικου νησιού, το οποίο όταν πλησιάζει κοντά στην αποβάθρα και το συλλαμβάνει ο αισθητήρας που βρίσκεται σε ένα ύφαλο, σταματάει ο κινητήρας τη ρυμούλκηση, ενεργοποιείται ο ήχος στα μεγάφωνα (του υπολογιστή) και ανάβει κόκκινο το λαμπάκι του LegoHub καθώς το κόκκινο φανάρι στο animation του Scratch.

Οι διαδικασίες πραγματοποιούνται παράλληλα τόσο στη μακέτα, με τις Lego κατασκευές όσο και στον υπολογιστή στο περιβάλλον του scratch με animation.

Η εργασία των μαθητών αξιολογήθηκε από την κριτική επιτροπή και κρίθηκε άξια ΒΡΑΒΕΙΟΥ συμμετοχής Ειδικού Σχολείου για την αξιέπαινη συμμετοχή τους.

Loading...
  • europalso   ideascentral