ΕΛΜΕ Χανίων: Ψήφισμα για συμβασιούχους Κοινωφελούς Εργασίας

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔29/11/2019 - 19:38 | Author: Ρούσσου Ασημίνα

Μπροστά σε νέο γύρο μαζικών απολύσεων βρίσκονται χιλιάδες συμβασιούχοι της Κοινωφελούς Εργασίας – Γενικών Καθηκόντων. Το έργο χιλιοπαιγμένο, οι απολύσεις βαφτίζονται “λήξεις των συμβάσεων”, για εργασία, που όμως είναι πάγια και διαρκή, χρήσιμη και αναγκαία για όλη την κοινωνία.

ΕΛΜΕ Χανίων

Σε όλη τη χώρα για πάνω από 30.000 συναδέλφους εργαζόμενους από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ τελειώνουν οι παρατάσεις που είχαν πάρει το καλοκαίρι και απολύονται. Δίπλα τους χιλιάδες ακόμα παρατασιούχοι, απολύονται ή κρατιούνται με τα ασφαλιστικά μέτρα δίνοντας σκληρό αγώνα για να παραμείνουν στη δουλειά τους.

Με την εργασία τους, οι συμβασιούχοι (8μηνα, παρατασιούχοι, κλπ.) καλύπτουν βασικές ανάγκες στους δήμους, όπως φαίνεται και από πρόσφατο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης και του Δήμου Χανίων (557/25-9/2019)

Ο νέος γύρος απολύσεων και περικοπών στις κοινωνικές δαπάνες είναι μέσο για να εξασφαλισθούν τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα. Οι συμβασιούχοι κρατούνται σε διαρκή ομηρία. Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις, έτσι και η σημερινή, με την πολιτική της συνεχίζουν να μετατρέπουν τους ανθρώπους σε προσωρινούς, ενώ οι θέσεις εργασίας είναι μόνιμες και αναγκαίες.

Κανείς απολυμένος συμαβασιούχος.

Είναι γνωστό το πάγιο αίτημα εκπαιδευτικών και γονιών σε όλες τις βαθμίδες για τη γραμματειακή υποστήριξη με μόνιμο προσωπικό σε όλα τα σχολεία.

Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, κωφεύει σε αυτό το πάγιο αίτημα, με την ικανοποίηση του οποίου αποδεσμεύεται χρόνος υπέρ του εκπαιδευτικού έργου και βελτιώνονται οι απαραίτητες διοικητικές και άλλες εργασίες.

Οι συνάδελφοι της γραμματειακής υποστήριξης αποδεδειγμένα βοηθούν στη λειτουργία των σχολείων, αντιμετωπίζοντας το χάος που επικρατεί και συνεισφέρουν στο να αντιμετωπιστούν οι πρόσθετες δυσκολίες διοικητικού και γραφειοκρατικοί έργου. Η ΕΛΜΕ Χανίων κατανοώντας την αγωνία των συναδέλφων αλλά και την πραγματική ανάγκη για κάλυψη του συνόλου των αναγκών για τη λειτουργία των σχολείων, εκφράζουμε την αντίθεσή μας στην απόλυση των συμβασιούχων και ζητάμε την παραμονή όλων των συμβασιούχων στην εργασία τους με μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου.

Διεκδικούμε:

• Άμεση επαναπρόσληψη του συνόλου των συγκεκριμένων εργαζομένων γραμματειακής υποστήριξης.

· Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τις ανάγκες των υπηρεσιών των ΟΤΑ. Καμιά απόλυση.

· Μόνιμη και σταθερή εργασία για όλους και παράταση του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους

· Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για δημιουργία μόνιμων θέσεων γραμματειακής στήριξης των σχολείων.

• Τροποποίηση του άρθρου 103 του Συντάγματος, που εμποδίζει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου”.

Συμμετέχουμε στις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των συμβασιούχων με πρώτη την επόμενη Τετάρτη 4/12 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων  • Το ipaidia.gr στο google news

    Τελευταίες Ειδήσεις

    Ειδήσεις και εκτιμήσεις για τις βάσεις 2020    • ideascentral

      europalso