Καταγγελία απέστειλε η ΕΛΜΕ Πειραιά για την κατάργηση θερινής άδειας εκπαιδευτικών ΕΠΑΛ χωρίς την καταβολή αποζημίωσης.

Συγκεκριμένα η καταγγελία από το Δ.Σ της ΕΛΜΕ αναφέρει:

Σύμφωνα με την αριθ. Φ1α/85054/Δ4/2-7-2020 εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘ, σχετικά με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών μαθητών/τριών για το σχολ. Έτος 2020-2021 μετά την κατανομή της Β΄ Φάσης οι ενδιαφερόμενοι/νες θα ενημερωθούν μέσω της εφαρμογής e-eggrafes και οφείλουν να οριστικοποιήσουν την εγγραφή τους:

Α) Για τα ΓΕΛ μέχρι την έναρξη των μαθημάτων και

Β) Για τα ΕΠΑ.Λ  από την 20η έως και την 24η Ιουλίου 2020 σύμφωνα με την διαδικασία που περιγράφεται στην αριθ. Φ1α/75919/Δ4/17-6-2020 ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ.

Σύμφωνα με την ως άνω  εγκύκλιο το ΥΠΑΙΘ, απαιτεί από τους Διευθυντές των ΕΠΑΛ να βρίσκονται επί της ουσίας μέχρι την 24η Ιουλίου –ακόμη και αν απαιτείται η φυσική παρουσία την ημέρα της θερινής εφημερίας- υποχρεώνοντας τους να παρευρίσκονται στον μόνιμο τόπο κατοικίας τους, ακυρώνοντας ταυτόχρονα τον όποιο προσωπικό και οικογενειακό προγραμματισμό τους εν μέσω θέρους.

Επισημαίνεται ότι τους κωδικούς του ηλεκτρονικού συστήματος για την επιβεβαίωση των εγγραφών –εκ του νόμου- τους κατέχει μόνο ο Διευθυντής της  σχολικής μονάδας, άρα την εν λόγω εργασία (επιβεβαίωση εγγραφών) δεν μπορεί να την κάνουν οι εφημερεύοντες εκπαιδευτικοί, κάνοντας αυτονόητη την παρουσία του στη σχολική μονάδα και χωρίς να του καταβληθεί αποζημίωση για μη χρήση θερινής άδειας.

Ας ελπίσουμε ότι το ΥΠΑΙΘ εν μέσω θέρους να μην επιφυλάσσει και άλλες εκπλήξεις στους εκπαιδευτικούς.

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ