ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔12/01/2017 - 20:10 | Author: Newsroom Ipaidia

Το Δ.Σ της ΕΛΜΕ Ημαθίας θεωρεί αναφαίρετο δικαίωμα των εκπαιδευτικών σωματείων να μπορούν να στεγάζονται σε μόνιμο χώρο ακόμα και αν αυτός είναι κάποια αίθουσα σε σχολικά κτίρια.

Επομένως καταδικάζουμε την απόφαση 59/25-11-2016 της Σχολικής Επιτροπής Β΄θμιας του Δήμου Κεφαλονιάς, που απαγορεύει τη μόνιμη στέγαση των ΕΛΜΕ και των ΣΕΠΕ του νησιού σε σχολικά κτίρια, με το επιπλέον αιτιολογικό ότι, η όποια περιοδική χρήση των σχολείων από τους φορείς να εναρμονίζεται το περιεχόμενο της χρήσης με «δημιουργικές δραστηριότητες».

Η απόφαση αυτή είναι καταδικαστέα, γιατί ουσιαστικά αναπαράγει πρακτικές και αντιλήψεις αποκλεισμού των ΕΛΜΕ και όλων των ΣΕΠΕ από τα σχολεία τόσο όσο αφορά τη στέγασή τους όσο και όσον αφορά τη γενικότερη δράση τους.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς – Ιθάκης απέναντι στην επίθεση που δέχεται, θεωρώντας την ως επίθεση ενάντια στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Η δράση των σωματείων των εκπαιδευτικών μέσα στα σχολεία είναι αδιαπραγμάτευτη. Ο κλάδος θα υπερασπιστεί το δικαίωμα στη συνδικαλιστική λειτουργία και δράση. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο Κεφαλονιάς να καταψηφίσει την κατάπτυστη απόφαση της Σχολικής Επιτροπής και να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του απέναντι στα συνδικάτα των εκπαιδευτικών.

alt

Loading...
  • Δια Βίου Επιλογή

    Β2 Γαλλικά σε 2 μήνες από το μηδέν!

    europalso

    europalso