Την Πέμπτη, 14 Ιουλίου, στο Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη στον Πειραιά, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση – δημόσια συζήτηση  με την παρουσίαση του βιβλίου «Ελληνική Υψηλή Στρατηγική: Διάλογοι με την Ηγεσία της Χώρας».

Την έκδοση έχουν επιμεληθεί ο Θανάσης Πλατιάς, καθηγητής της Στρατηγικής στο , και ο Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, καθηγητής στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, του τμήματος Νομικής του London School of Economics (LSE) και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.

Το βιβλίο περιέχει επτά δομημένους διαλόγους για τα ζητήματα που αφορούν την εθνική στρατηγική με τους κορυφαίους ιθύνοντες της χώρας, και συγκεκριμένα τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια, τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα και τον τ. πρόεδρο της Ενώσεως Ελλήνων Εφοπλιστών Θεόδωρο Βενιάμη.

Ομιλητές  θα είναι οι Αλκιβιάδης Στεφανής, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός Στρατού, Τέως Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Μαριλένα Κοππά, Καθηγήτρια, Πάντειο Πανεπιστήμιο Τέως Ευρωβουλευτής, Κωνσταντίνα Μπότσιου, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Πειραιώς και Κωνσταντίνος Υφαντής, Καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί livestream (19.15 – 21.00)

 

 

Πανελλήνιες 2024: Θέματα και απαντήσεις πανελλαδικών - Εκτιμήσεις Βάσεων 2024 - Δείτε εδώ όλα τα ΝΕΑ