Εκπαιδευτικοί: Όλοι οι αναπληρωτές εγκαίρως και με ασφάλεια σπίτια τους για τις γιορτές

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔16/12/2020 - 09:15 | Author: Newsroom Ipaidia

«Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο, παρόλο που είναι κλειστά τα σχολεία και γίνεται τηλεκπαίδευση, απαγόρευσε από τους συμβασιούχους να μετακινηθούν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους» αναφέρει η Πρωτοβουλία Αναπληρωτών - Ωρομισθίων σε ανακοίνωση της.

Η ανακοίνωση:

Κάθε χρόνο, όλοι οι αναπληρωτές που εργαζόμαστε μακριά από τον μόνιμο τόπο κατοικίας μας, δίνουμε έναν αγώνα δρόμου, ώστε να καταφέρουμε να βρισκόμαστε στα σπίτια μας εγκαίρως για τις γιορτές. Φέτος, σε συνθήκες πανδημίας και με τα σχολεία κλειστά, προστίθεται το άγχος για την ασφάλεια και την υγεία μας, καθώς στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που χρησιμοποιούμε για να επιστρέψουμε στον τόπο μας παρατηρείται την περίοδο των εορτών συγχρωτισμός.

Καλούμε το Υπουργείο, εδώ και τώρα, να δώσει εντολή στις Διευθύνσεις να επιτρέψουν σε όλους τους συναδέλφους που επιθυμούν, όπως και σε αυτούς που εργάζονται στα ειδικά σχολεία και στα ΚΕΣΥ, που παραμένουν ανοιχτά, να επιστρέψουν στα σπίτια τους από αυτή την Παρασκευή 18 Δεκέμβρη, ώστε όλοι να βρισκόμαστε εγκαίρως με τις οικογένειές μας και να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στα Μ.Μ.Μ., που σίγουρα θα υπάρξει, εάν οι χιλιάδες αναπληρωτές ανά τη χώρα έχουν μόνο 1-2 ημέρες για να μετακινηθούν.

Υπενθυμίζουμε ότι το Υπουργείο, παρόλο που είναι κλειστά τα σχολεία και γίνεται τηλεκπαίδευση, απαγόρευσε από τους συμβασιούχους να μετακινηθούν στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Αυτό σημαίνει πως, αν δεν αλλάξει αυτό, όλοι θα πρέπει να μετακινηθούν μετά τις 23 Δεκέμβρη. Καταλαβαίνουμε τι σημαίνει αυτό για την υγεία και την ασφάλεια των εκπαιδευτικών, σε συνθήκες πανδημίας.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ καλεί το Υπουργείο, έστω και την τελευταία στιγμή, να δώσει λύση στο θέμα, ώστε να μπορέσουν οι συνάδελφοι να ξεκινήσουν από την Παρασκευή με ασφάλεια να μετακινούνται στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους!  • Ακολουθείστε το iPaidia στο Google News

    Tελευταίες Ειδήσεις για την Παιδεία και την εργασία στο ipaidia.gr    • ideascentral

      europalso

    Enter your email address: