Ως πότε θα κρύβονται οι εκάστοτε  κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές για την οποιαδήποτε καταστροφή πίσω από τα ακραία για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας σε ό,τι αφορά,  εκτός των άλλων, την ανέγερση νέων και τη συντήρηση των παλιών κτιριακών σχολικών υποδομών; Αναφέρει ο σύλλογος Σεφέρης.

Η ανακοίνωση

Οι σημερινές εικόνες από τα σχολεία της περιοχής μας,( 8ο, 16ο, 14ο Ν. Ιωνίας, 4ο Δημοτικά Ηρακλείου…) μας γεμίζουν οργή και αγανάκτηση. Μαθητές να προσπαθούν να διασχίσουν προαύλια – λίμνες, ταβάνια τάξεων καταρράχτες, υπόγειες αποθήκες μπανιέρες και το νερό  έξω από τα προκάτ στα ίσαλα με το πάτωμα, δεν έχουν καμιά σχέση με την εποχή της τεράστιας τεχνολογικής και επιστημονικής ανάπτυξης !

Αυτό φαίνεται να εννοούν η  κυβέρνηση και το υπουργείο όταν ισχυρίζονται ότι όλα λειτουργούν άψογα στα σχολεία μας; Αυτό εννοούν όταν  διατυμπανίζουν την περίφημη αναβάθμιση της εκπαίδευσης; Γι΄ αυτή την κατάντια θέλουν να μας αξιολογήσουν;

Ως πότε θα κρύβονται οι εκάστοτε  κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές για την οποιαδήποτε καταστροφή πίσω από τα ακραία  καιρικά φαινόμενα για να αποποιηθούν τις ευθύνες τους για την υποχρηματοδότηση της Παιδείας σε ό,τι αφορά,  εκτός των άλλων, την ανέγερση νέων και τη συντήρηση των παλιών κτιριακών σχολικών υποδομών;

Έχουν όλοι τους τεράστιες ευθύνες! Δεν πήραν κανένα μέτρο όλα αυτά τα χρόνια γιατί η ανέγερση σχολείων ασφαλών, με αντισεισμική – αντιπλημμυρική θωράκιση, η συνεχής συντήρησή τους, οι μορφωτικές ανάγκες, η ασφάλεια και η υγεία των μαθητών μας, δεν είναι πολιτική τους προτεραιότητα. Τα βλέπουν όλα  ως κόστος.

Το ίδιο κράτος που κινείται με την «ταχύτητα του φωτός» όταν θέλει να βγάλει παράνομες τις απεργίες των εκπαιδευτικών και των άλλων εργαζομένων, το κράτος που μπορεί να κλείνει συμφωνίες δισεκατομμυρίων για φρεγάτες σε χρόνο ρεκόρ “δεν μπορεί” να προστατέψει τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους από τα καιρικά φαινόμενα.

Οι σημερινές εικόνες αποδεικνύουν ότι δεν είναι τα  ατυχή συμβάντα μιας επικίνδυνης κακοκαιρίας. Είναι τα  αποτελέσματα των εγκληματικών πολιτικών  επιλογών που μας αφήνουν απροστάτευτους.