Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΡΧΑΙΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ:

Είναι πραγματικά οδυνηρό και απολύτως αδιανόητο να θρηνούμε ως εκπαιδευτικοί τον χαμό μαθητή μας εντός του σχολικού χώρου, κατά τη διάρκεια της σχολικής, ανέμελης ζωής, εξαιτίας απαράδεκτων χειρισμών και παραλείψεων εκείνων που ευαγγελίζονται την άψογη και ασφαλή λειτουργία των δημόσιων σχολικών κτιρίων.

Τα λόγια είναι ελάχιστα μπροστά σε όσα διαδραματίστηκαν στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών και δεν μπορούν να απαλύνουν τον πόνο των γονιών του μικρού μας μαθητή, ο οποίος τόσο απροσδόκητα και άδικα έχασε τη ζωή του στο …σχολείο του.
Είναι δε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ όποια δήλωση αναζητά ενόχους στα πρόσωπα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ήταν παρόντες στο τραγικό συμβάν και ήταν εκείνοι που αντιμετώπισαν ΜΟΝΟΙ τους και εντελώς ΑΘΩΡΑΚΙΣΤΟΙ την όλη κατάσταση.

Επειδή, χρόνια τώρα, απαιτούμε και διεκδικούμε τα αυτονόητα για την ασφάλεια των σχολικών κτιρίων, των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αλλά «φωνή βοώντος εν τη ερήμω»…

η απώλεια του μαθητή ΜΑΣ, η θλίψη και η οργή οδηγούν ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ στην απεργιακή κινητοποίηση της Πέμπτης 15 Δεκεμβρίου.
Γιατί η θωράκιση του δημόσιου σχολείου απέκτησε και επίσημα όνομα…
Αυτό του 11χρονου μαθητή της ΣΤ’ τάξης του 9ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών.

Ζει η απουσία λοιπόν, μαζί μας ή και μόνη της (…)
Και πρέπει να προσέχουμε την κάθε κίνηση και σκέψη μας και λέξη
γιατί, για ό,τι γίνεται ‘κείνο που λείπει,
φέρουμε τώρα, εμείς μονάχα, ακέρια την ευθύνη.
Γιάννης Ρίτσος