Εκπαιδευτικοί: «Ο πρόεδρος της ΣΤ` ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί με προσωπικό μήνυμα στο κινητό να τον ψηφίσουν στις εκλογές»

ΠΑΙΔΕΙΑ 🕔04/11/2020 - 10:31 | Author: Newsroom Ipaidia

Ανακοίνωση ΑΣΕ: «Ο πρόεδρος της ΣΤ` ΕΛΜΕ Αθήνας καλεί με προσωπικό μήνυμα στο κινητό να τον ψηφίσουν στις εκλογές». Αυτό ισχυρίζονται τα μέλη της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών, προσθέτοντας  πώς «στέλνει mail σε συναδέλφους με το link του Υπουργείου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Συναδέλφισσες. Συνάδελφοι

Τη στιγμή που ο κλάδος σύσσωμος απαιτεί από το Υπουργείο Παιδείας να πάρει πίσω εδώ και τώρα τις ψευδοεκλογές του, αφού άλλωστε αποσύρθηκαν πανελλαδικά όλα τα ψηφοδέλτια, ο πρόεδρος της ΣΤ` ΕΛΜΕ Αθήνας και εκλεγμένος στο ΠΥΣΔΕ με τη ΔΑΚΕ, όχι μόνο δε συντάσσεται με τις αποφάσεις του κλάδου (ΟΛΜΕ), αλλά πάει ενάντια σε όλους μας.

Στέλνει mail σε συναδέλφους με το link του Υπουργείου για τις εκλογές και τους καλεί με προσωπικό μήνυμα στο κινητό να ψηφίσουν το Σάββατο 7/11 και, βεβαίως, να υποστηρίξουν την υποψηφιότητά του.

Όχι μόνο δεν αγωνίζεται για να μπει φρένο σε μια ακόμα αντιδραστική παρέμβαση στη λειτουργία των συνδικάτων, αλλά βάζοντας προτεραιότητατην προσωπική προβολή και το προσωπικό του συμφέρον, γίνεται ο καλύτερος υποτακτικός της κυβέρνησης της ΝΔ και του Υπουργείου Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας, προτίθεται να προχωρήσει στη διεξαγωγή των εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 07/11 μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Κωφεύει απέναντι στις ενστάσεις σύσσωμου του κλάδου για την παραβίαση της μυστικότητας της ψήφου, τη δυνατότητα να παραποιηθούν τα αποτελέσματα, τη δυνατότητα εξαναγκασμού και εξαγοράς ψήφων. Δε σέβεται το δικαίωμα των συναδέλφων να ελέγχουν δια ζώσης τους εκπροσώπους τους στα όργανα διοίκησης, να επιλέγουν αυτοί τον τρόπο με τον οποίο θα τους εκλέξουν.

Η Υπουργός Παιδείας γράφει στα παλιά της τα παπούτσια τις αποφάσεις της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, τις αποφάσεις δεκάδων ΕΛΜΕ και Συλλόγων που εκφράζοντας την καθολική θέση του κλάδου, συντεταγμένα αιτήθηκαν στη διοίκηση την απόσυρση των υποψηφιοτήτων όλων των παρατάξεων που εκφράζονται στις Ομοσπονδίες. Η πάνδημη θέση του κλάδου απεικονίζεται ακόμα και στη δυσκολία του Υπουργείου να ορίσει εφορευτικές επιτροπές σε αρκετές Διευθύνσεις, αφού οι συνάδελφοι αρνούνται μαζικά τη συμμετοχή τους σε αυτές!

Το Υπουργείο λοιπόν, προχωρά σε μία κίνηση-πραξικόπημα που θυμίζει εποχές φίμωσης διοργανώνοντας εκλογές που οι υποψήφιοι δε θέλουν να συμμετέχουν, οι συνάδελφοι δε θέλουν να ψηφίσουν, ούτε να ελέγξουν την εγκυρότητα της ψηφοφορίας μέσω των εφορευτικών επιτροπών. Και όλα αυτά σε εκλογές που δια ζώσης οι συνάδελφοι συμμετείχαν με ποσοστά που άγγιζαν το 85%. Είναι πραγματικά αστείο το επιχείρημα της Υπουργού ότι την παίρνουν τάχα συνάδελφοι από όλη την Ελλάδα και της λένε ότι «τώρα επιτέλους θα ψηφίσουμε με ηλεκτρονική ψηφοφορία».

Ο εμμονικός τρόπος που προσπαθεί η Υπουργός να περάσει την ψηφοφορία δεν είναι προϊόν της ιδιοσυγκρασίας της αλλά ενός γενικότερου πολιτικού σχεδιασμού, που στοχεύει να τσακίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα, να παρεμβαίνει το κράτος στη ζωή και τη δράση των σωματείων.

Η κυβέρνηση επέλεξε αυτές τις εκλογές ως «πρόβα τζενεράλε»ώστε να επεκτείνει την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις ΓΣ και τις εκλογές των σωματείων, στην απόφαση για τη λήψη απεργίας.

Εντάσσεται σε ένα σχέδιο που ξεδιπλώνεται τα τελευταία χρόνια με την ψήφιση του νόμου για την παρεμπόδιση τουδικαιώματος στην απεργία (Αχτσιόγλου – ΣΥΡΙΖΑ, 50%+1), τον πρόσφατο νόμο για τις διαδηλώσεις της ΝΔ αλλά και τον συνδικαλιστικό νόμο που προανήγγειλε ο Υπουργός Εργασίας.

Η συγκριμένηεπιλογή της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας αποτελεί μέρος του συνδικαλιστικού νόμουπου στόχο έχει να διαλύσει τηλειτουργία των σωματείων.

Θέλουν τα σωματεία μας να μην έχουν τη δυνατότητα να οργανώσουν τη δράση τους για τα προβλήματα των εργαζομένων, απέναντι στις αυθαιρεσίες την διοίκηση, την αλληλεγγύη τους σε άλλους κλάδους.

Με τις απαγορεύσεις που περιέχει ο νέος συνδικαλιστικός νόμοςακόμα και η απεργιακή κινητοποίηση για τη δίκη των ναζιστών της Χρυσής Αυγής θα αντιμετώπιζε εμπόδια και απαγορεύσεις. Θέλουν σωματεία σφραγίδες, γραφειοκρατικούς μηχανισμούς, μαριονέτες της εκάστοτε κυβέρνησης.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι οι μέρες που απομένουν μέχρι τις ψευτοεκλογές στις 07/11 είναι πραγματικά κρίσιμες. Οι ΕΛΜΕ και οι ΣΕΠΕ σε όλη την Ελλάδα μπορούν και πρέπει ναενημερώσουν μαζικά τους συναδέλφους για τη στάση του Υπουργείου αλλά και τις αποφάσεις σύσσωμου του κλάδου.

Σε κάθε περίπτωση οι εκλογές δε θα νομιμοποιηθούν από τις Ομοσπονδίες και τα Σωματεία όπως δεν τις νομιμοποιεί και το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο που προβλέπει τη μυστικότητα και τη δια ζώσης ψηφοφορία. Το πραξικόπημα της κυβέρνησης της Ν.Δ. δε θα περάσει! Η κυβέρνηση θα φάει τα μούτρα της.

  • ideascentral

    europalso

Enter your email address: